Duitsland heeft geweldige auto’s, fantastische bieren en wijnen, indrukwekkende voetbalclubs en… prachtige natuur. Dat laatste is bij veel mensen niet of nauwelijks bekend. Wanneer wij op zoek zijn naar een vakantie of break in mooie natuur, hoeven wij helemaal niet ver te kijken. Duitsland kan zich op het gebied van natuur en charmante steden en dorpjes moeiteloos meten de mooiste plekken in Europa, zoals je nu zult zien. Dit zijn de mooiste gebieden in Duitsland om te bezoeken.

Het Zwarte Woud

Het Schwarzwald, zoals de Duitse benaming luidt, is een prachtig, dichtbebost gebied in het zuidwesten van Duitsland. Naast prachtige dennen- en naaldbossen vind je hier ook flinke bergen: de hoogste berg piekt op bijna 1,5 kilometer. Het woud is erg populair bij kampeerders. Wie actie wil, kan heerlijk rennen en mountainbiken in de bossen. Wanneer je hier bent, moet je ook beslist een bezoek brengen aan de stad Freiburg, volgens velen de mooiste stad van Duitsland.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Beieren

De deelstaat Beieren is een uniek stukje Duitsland. De natuur, architectuur, specialiteiten en het accent: alles is bijzonder. Natuurlijk ken je München, maar Beieren heeft nog veel meer te bieden. Tip: lekker roadtrippen. Je kunt hier heerlijk hoppen tussen talloze dorpjes en steden en je onderweg vergapen aan prachtige groene natuur en vele sfeervolle kastelen en kloosters. ’s Winters kun je hier ook prachtig skiën.

Moezel

Wijnfanaten zullen watertanden bij het horen van de naam Moezel. Dit is Duitslands bekendste wijnstreek. Liefhebbers van een heerlijk glas Riesling zitten hier gebakken. De Moezel biedt echter veel meer. Zo is het wellicht wel het meest fotogenieke deel van Duitsland. Je zult gegarandeerd terugkomen met prachtige foto’s. In dit gebied liggen de steden Koblenz met zijn talloze indrukwekkende kerken en het adembenemend mooie Trier, de oudste stad van Duitsland.

Stadsgezicht van Cochem, Duitsland in het najaar

Thüringen

Nederlanders houden van fietsen. Wat de Veluwe is voor Nederland, is Thüringen voor Duitsland, maar dan groter, groener, glooiender en bezaaid met kleine, charmante dorpjes en prachtige riviertjes. Dit is zonder twijfel één van de beste plekken voor een fietsvakantie.

Eifel

Vanuit Nederland zit je snel in de Duitse Eifel. Het is een werkelijk uniek stuk Duitsland. De Eifel is lange tijd vulkanisch actief geweest: slechts 10.000 jaar geleden barstten de diverse vulkanen nog regelmatig uit. Dit heeft het landschap gevormd. Prachtige groene gebieden worden afgewisseld met unieke waterpartijen: maaren. Maaren zijn kraters die volgelopen zijn met zoet water. Voor iedereen is er hier iets te doen: van wandelen door het indrukwekkende nationale park, tot hiken of mountainbiken door de ruigere gedeeltes. Te midden van al deze natuur ligt ook het iconische circuit Nürburgring.

Bodensee

De Bodensee is een van de bekendste meren van Duitsland. Het is ongeveer de helft zo groot als ons IJsselmeer. Het meer kent talloze kleinere en grotere eilanden. Veel hiervan kun je bezoeken, zoals het eiland Reichenau, met zijn prachtige klooster dat een plek heeft op de UNESCO-werelderfgoed lijst. De omgeving van het meer is bezaaid met fraaie oude dorpjes.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be