Curaçao is een eiland voor de kust van Venezuela in de Caraïbische Zee. Curaçao maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden, daarom behoort Nederlands er ook tot de officiële landstalen. De andere zijn Papiaments en Engels. De hoofdstad van Curaçao is Willemstad. Met z’n 444 vierkante kilometer is het een relatief klein eiland, maar toch valt er ontzettend veel te beleven!

Het klimaat in Curaçao

In Curaçao heerst een tropisch savanneklimaat. Dat wil zeggen dat het er het hele jaar door warm is. De temperatuur blijft over het jaar heen redelijk constant, rond de 30 graden Celsius. Enkel in de hoeveelheid neerslag zijn de maanden te onderscheiden. Het droge seizoen duurt er van februari tot juni. De maand januari en de periode van juli tot september zijn de tussenmaanden. Dan valt er zo’n 40 tot 50 millimeter neerslag per maand. Het “regenseizoen” loopt dan van oktober tot december, dan valt er zo’n 100 millimeter neerslag per maand.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wat valt er te beleven?

Curacao

In het noorden van Curaçao vind je de grotten van Hato. Dat zijn grotten van zo’n 4.900 vierkante meter die vroeger gebruikt werden door gevluchte slaven. Tot op vandaag zijn er nog overblijfselen van deze slaven te zien in de vorm van rotstekeningen. Sommige van die tekeningen zijn rond de 1.500 jaar oud. Zot!

Verder is het historisch centrum van Willemstad ook echt de moeite om te bezoeken. Dit centrum is onderverdeeld in 2 wijken: Punda en Otrabanda, die gescheiden worden door de Sint Annabaai. Punda is de oudste wijk. In de 18de eeuw werden daar veel handelshuizen gebouwd die nog steeds een typisch karakter aan de wijk geven. Het is dé plaats om te shoppen en musea te bezoeken. Otrobanda werd in 1707 uit de grond gestampt toen Punda stilaan te klein werd. Het is de armere wijk van de 2, maar middenin de wijk staan ook een hele hoop vijfsterrenhotels. De 2 wijken staan sinds 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Zonnekloppers kunnen op Santa Barbara Beach terecht. Om het te betreden, moet je wel betalen. Het is namelijk eigendom van een mijnbouwbedrijf en is dus geen openbaar strand. Op het strand vind je onder andere een golfterrein en een resort met jachthaven.

In Curaçao bevinden zich ook 2 leuke forten. De eerste daarvan is Fort Beekenburg. Het werd in het jaar 1703 gebouwd en hield stand tijdens de verschillende Engelse en Franse aanvallen. Met zijn ronde toren heeft het fort de vorm van een schaakstuk. Het is openbaar toegankelijk en zeker eens de moeite om te bezoeken. Het tweede is het Fort Amsterdam. Dit staat samen met nog 7 andere forten in de Pundawijk in Willemstad en werd in 1635 gebouwd.

Klaar om dit prachtige eiland te trotseren? Dan kan je hier alvast je vakantie boeken. Eventueel ook leuk om te combineren met Aruba!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be