De Arc de Triomphe is één van de bekendste trekpleisters van Parijs, samen met de Eiffeltoren, het Quartier Latin en het Louvre. Arc de Triomphe betekent letterlijk ‘triomfboog’ en het heeft deze naam gekregen van Napoleon. Het idee was om Franse soldaten die de oorlog bij Austerlitz hadden gewonnen te eren door ze onder de boog door te laten marcheren onder het oog van het Franse volk. De Romeinen hadden destijds ook verschillende triomfbogen gebouwd waar ze hun strijders eerden. Het Franse monument is één van de favoriete bezienswaardigheden van Parijs en het is zeker een bezoekje waard als je in de stad van de liefde op vakantie bent.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Overwinningsparades vieren

De bouw van de  Arc de Triomphe begon in 1806 en de triomfboog werd in 1836 pas voltooid. In 1811 heeft de bouw stilgelegen door het overlijden van Chalgrin en omdat Napoleon diverse militaire tegenslagen heeft gehad. Opmerkelijk genoeg was Napoleon zelf één van de eerste die met een optocht onder de boog werd geleid in 1840 nadat hij in 1821 was overleden. Zijn stoffelijk overschot werd onder de Arc doorgereden naar Les Invalides. In de periode daarna werd de triomfboog gebruikt om diverse overwinningen van het Franse leger te vieren.

Toen de Duitsers in 1940 Frankrijk hadden
bezet hebben ze ook een parade gehouden onder de Arc de Triomphe om hun
machtsvertoon te laten zien. Na de Tweede Wereldoorlog was het de beurt aan de
Fransen en de geallieerden om hun overwinning te vieren met een parade. De Arc
de Triomphe is dus een belangrijke plek en heeft een rijke geschiedenis.

Tickets voor de Arc de Triomphe

Arc de Triomphe in Parijs

Ben je in Parijs op bezoek voor een vakantie of een stedentrip en wil je wel eens een bezoekje brengen aan de Arc de Triomphe? Je hebt de mogelijkheid om het monument gratis te bezoeken, tenzij je ook het dak van de boog wil bekijken. Tussen 1 november en 31 maart op de eerste zondag van de maand kun je hier ook gratis terecht. De triomfboog is de meeste dagen vanaf 10 uur geopend en om 11 uur ‘s avonds gaat hij dicht. Op 8 mei en 11 november is de Arc ‘s ochtends gesloten, en op 1 januari, 1 mei, 14 juli en 25 december blijft de Arc de Triomphe de hele dag dicht. Tussen 1 oktober en 31 maart gaat de Arc de Triomphe om 22:30 dicht, de rest van het jaar heb je een half uurtje langer om de boog te bezoeken.

De wachtrijen voor tickets van het dak van de Arc de Triomph zijn meestal zeer lang en daarom kan het verstandig zijn om een ticket vooraf online te boeken. Je kunt ook een tour boeken met begeleiding waardoor je de wachtrijen mag overslaan.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be