Graag op citytrip naar Dubrovnik? Wat is het een bijzondere stad! We beginnen meteen met een straffe uitspraak: Dubrovnik’s oude stad is geen 3 dagen waard. We verdedigen die stelling door het volgende te melden: Dubrovnik en omgeving zijn absoluut meer waard dan 3 dagen. Maak er gerust een rondreis van en ontdek de Dubrovnik Riviera gedurende meerdere weken. In dit artikel bespreken we de stad van de rode daken en geven we ook wat randinformatie mee omtrent de omgeving. De kans is groot dat u meteen wat gedetailleerde informatie doorneemt en vervolgens reeds een hotel boekt en vluchten vastlegt.

De oude stad ligt voor Belgische en Nederlandse toeristen ietwat ongelukkig. Kroatië is een langgerekt land. De afstand van de hoofdstad – Zagreb – tot Dubrovnik bedraagt maar liefst 600 kilometer. Gelukkig kan men ook landen per vliegtuig in de buurt van Dubrovnik. Eventueel kan men daar een auto huren en later terugbrengen in het noorden van het land. Zo kan men meer Kroatische parels ontdekken. Zo’n fly + drive (een vliegvakantie + huurauto ter plaatse) raden we echt wel aan in Kroatië. Eventueel zelf naar Kroatië rijden, maar qua afstand en kosten (brandstof + tol) is dit wellicht minder interessant.

De bezienswaardigheden in Dubrovnik

Bovenstaande foto zegt eigenlijk alles. De oude stad is omgeven door stadsmuren en is eigenlijk een streling voor het oog. Echt groot is het allemaal niet. Er is een centrale laan, de Stradun. Deze laan zal leiden naar de haven. Ook een wirwar een kleine, gezellige steegjes kan men opmerken. Na wat te hebben rondgeslenterd op de oude muren en op de centrale laan heeft men alle interessante, historische gebouwen reeds gezien. Men kan genieten van een duur drankje en een bijhorend prachtig zicht op de top van de Mount Srd (zie foto, boven de stad). Men kan de top bereiken per kabelbaan, of te voet.

Dubrovnik is best klein en men heeft het na twee dagen wel allemaal gezien. Geen redenen tot paniek! In de directe omgeving kan men tal van prachtige plekjes opmerken. Onder andere volgende: Ston en Mali Ston (50 km enkel)

Opletten voor de cruises

De historische stad – binnen de stadsmuren – is klein. Op sommige momenten meren gigantische schepen aan en de stad wordt dan als het ware overspoeld. Op de stadsmuren wandelt men dan stapvoets. Een vakantiefotootje van de rode daken trekken is mogelijk, maar de foto zal vol toeristen staan. Het zijn de momenten waar duidelijk blijkt dat het allemaal te toeristisch is geworden. Probeer dergelijke dagen te mijden. In het hoogseizoen komen dergelijke momenten uiteraard frequenter voor.

Reizen mag weer, maar waar naartoe?
Ontvang inspiratie en tips eenvoudig via e-mail. Mis dit niet.
Ja, verstuur mij inspirerende reistips via email!

Citytrip Dubrovnik

Enkele dagen vertoeven binnen de stadsmuren van Dubrovnik onder een stralende zon is dus zeker een verstandige zet. Een citytrip van enkele dagen kan men zeker opvullen door enkele daguitstappen. Er liggen ook prachtige stranden op rijafstand van de stad, dus men kan ook perfect wat tot rust komen tijdens de trip. Helaas zijn vliegtickets richting Kroatië vaak aan de dure kant en net dat maakt een trip van enkele dagen iets minder interessant. Wat meer dagen verlof vragen, een rondreis organiseren en genieten maar!

TIP: Zin in een citytrip of weekendje weg? Bekijk de aanbiedingen en vind een goedkope hotel (en vlucht of treinreis)

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

Vond je dit interessant? Abonneer je nu op de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang meer inspiratie en tips eenvoudig via e-mail. Mis dit niet → Ontdek het hier!