De meeste mensen die op citytrip gaan genieten van de geschiedenis en bezienswaardigheden van de stad. Sommige toeristen kunnen een hele dag in een museum doorbrengen, anderen gaan juist op zoek naar een wat originelere activiteit. Al met al zorgt iedereen er voor dat hij of zij zich vermaakt, op de eigen manier. Maar wat nu als je fan bent van sport, zoals voetbal, en dat graag wil combineren met een citytrip naar Maastricht? In dat geval is dit artikel zeker het lezen waard!

Een echte voetbalstad

Maastricht is een echte voetbalstad. De Maastrichtse Voetbal Vereniging (MVV Maastricht) werd in 1902 opgericht. De spelers worden soms Sterrendragers genoemd. Waarom? Omdat er een vijfpuntige ster in het wapen van de stad te vinden is. Deze is ook op het clubembleem te vinden.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Het is zeker mogelijk om een wedstrijd te bekijken tijdens je weekendje Maastricht. Het is ook nog eens erg dichtbij België, en goed te bereiken met de trein of bus.

Zelf sporten

sporten in Maastricht, Netherlands

Sommige sportfans willen alleen kijken, andere gaan juist liever zelf bewegen. En ook tijdens een citytrip is het goed mogelijk om een goede workout te doen. Zoals in de meeste Nederlandse steden is het heerlijk fietsen in het centrum maar ook in de omgeving. Daarom is het aan te raden je fiets mee te nemen, of ter plaatse een fiets te huren voor een paar euro.

Om het je nog makkelijker te maken, zijn er veel fietsroutes in de regio. Zo kun je ervoor kiezen alleen de stad zelf te ontdekken, of juist ook de regio eromheen. De Bloesemroute is een echte aanrader in de lente, vooral rond de derde week van april! Voor degenen die liever de mountainbike pakken, zijn er ook zeer sportieve maar gave routes uitgestippeld. Je vindt hier een hele lijst.

Als je goede wandelschoenen meeneemt raden we je aan om naar één van de mooie parken te gaan. Zo is Kleine Weerd een prachtig gebied waar je je uren kunt vermaken. Wandel een beetje rond, geniet van het zonnetje in het gras… En dat allemaal dichtbij het centrum. Ook het Wandeckpark is geweldig. Het is gelegen op en rondom het bastion Waldeck. Dit is een onderdeel van de vestigingswerken van de stad. Je vindt er niet alleen mooie natuur, maar ook een kanon uit 1810 en nog veel meer herinneringen aan de geschiedenis van de stad. Zo combineer je een flinke wandeling met wat cultuur en geschiedenis.

Een prachtige marathon in 2020

Op 15 maart 2020 zal de Rabobank Heuvelland Marathon plaatsvinden. Het parcours loopt tussen Maastricht en het Drielandenpunt (elk jaar draait dit om). Het aparte is dat je veel door de natuur zal lopen, en zo ook over wat onverharde paden. Ook zijn er een aantal lage heuvels in het parcours, maar de pittoreske dorpjes doen je de extra moeite al snel vergeten.

Ook voor supporters is het leuk om tijdens dit sportevenement in de buurt te zijn, of in Maastricht, of bij het Drielandenpunt. Je geniet dan niet alleen van de mooie regio, maar ook van de geweldige sfeer van de marathon.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be