De Belgische Ardennen zijn lekker dichtbij, maar daarom niet minder bijzonder. Het is een gebied wat omgeven is door prachtige bergen, natuur, bossen, watervallen en schilderachtige dorpen en stadjes. Een van deze schilderachtige plaatsjes is de oude textielstad Verviers. In deze stad vind je nog veel oude rijkdom, welke jou mee terug in de tijd neem, toen de textielindustrie hier bloeide. Deze stad is iets minder bekend, maar uitermate geschikt voor een stedentrip.

Bezoek het toeristisch centrum van de Wol

Het toeristisch centrum van de wol en de mode, vrij vertaald uit: “Centre Touristique de la Laine et de la Mode”, leert jou alles over de historie van Verviers. Dit museum is gevestigd in een oude textielfabriek en hier kunnen ze jou alles vertellen over de geschiedenis van deze industrie in de stad.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Prachtig stadhuis

Op de markt van Verviers vind je een prachtig stadhuis. Deze is gebouwd in de stijl van de Veertiende eeuw, de zogenoemde Lodewijk de Veertiende stijl. Je vindt op het stadhuis een prachtige tekst. Deze tekst staat zo omschreven:

“Publicité, sauvegarde du peuple”. De Belgen brachten deze tekst aan nadat ze zich onafhankelijk hadden verklaard van Nederland. Je kunt dit stadhuis alleen onder begeleiding bezoeken op de daarvoor aangewezen dagen. Plan dit eventueel van te voren, want een bezoekje aan dit stadhuis is echt een aanrader.

La Chocolaterie Darcis

België staat bekend om haar patisserie met als specialiteit Belgische Pralines. In België zijn we zot op chocolade en dat is te proeven. Voor de echte fijnproevers is een bezoekje aan La Chocolaterie Darcis dan ook een aanrader. Je kunt hier een rondleiding krijgen, en natuurlijk ook chocolade proeven. Zo zie je dus hoe de chocolade die je zo graag eet, gemaakt wordt. Het is een zeer interessant museum en weer eens wat anders dan kunst. Zeker met kinderen vanaf ongeveer 9 jaar is dit een aanrader.

Museum voor Schone Kunsten en Keramiek

Het museum voor Schone Kunsten en Keramiek is een museum in Verviers. Het is een mooi museum waar je kunt genieten van de oude schilderkunst en prachtig keramiek. Vele mensen gingen je voor en raakte allen betovert door al het mooie handgemaakte keramiek dat het museum rijk is. Neem hier dus zeker een kijkje.

Forten en kastelen

De Ardennen hebben ook veel prachtige kastelen en forten die je kunt bezoeken. Om ze nu allemaal te bezoeken, is misschien wat veel. Daarom raden we je aan een kijkje te nemen bij Kasteel van Franchimont, Fort Battice, en Fort de Tancrémont. Deze liggen allemaal op een paar kilometer van Verviers.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be