Dubrovnik is een van de mooiste steden aan de Adriatische kust. Deze stad in Kroatië is van de weinige steden waarvan de stadsmuur nog bewaard is gebleven. De gebouwen in deze stad stammen bijna allemaal uit de 17e eeuw, en deze factoren samen hebben er dan ook voor gezorgd dat Dubrovnik op de Werelderfgoedlijst van Unesco terecht is gekomen. De stad is dus ook ideaal om eens te bezoeken, en zelfs als je maar één dagje hebt is er een mooi programma te plannen. We geven je hier alvast een voorbeeld van een planning waarmee je de hoogtepunten kunt bezoeken en bewonderen.

Ochtend

De dag kun je beginnen in de oude stad. Er rijden hier veel bussen naartoe omdat het een veelbezochte plek in de stad is, en dus ook makkelijk te bereiken. Het is niet alleen een toeristische attractie vanwege de mooie gebouwen en uitzichten, ook is dit de plek waar de bekende televisieserie Game of Thrones voor een deel is opgenomen. Hordes fans verzamelen zich hier dan ook door het jaar heen om eens een kijkje te nemen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

In de oude stad kun je ervoor kiezen de stadsmuur op te gaan, vanaf waar je een mooi overzicht hebt op de stad. Eenmaal weer beneden kun je jezelf even opfrissen bij de Onofrio Fontein, waar je je flesje water weer kunt vullen met het zuivere water. Naast de fontein vind je ook de Verlosserskerk, een mooi aanzicht en een verkoelende plek. Vanaf de kerk loop je door naar het Luza plein, een gezellige plek waar de plaatselijke muzikanten vrolijk losgaan. Na het Luza plein loop je nog een klein stukje verder en kom je uit bij de oude haven, een erg mooi plekje waar je de stad vanaf de buitenkant kunt zien.

Middag

Dubrovnik dagje uit

Na de oude haven gezien te hebben, kun je ergens aan het water een plekje zoeken om wat te lunchen, om vervolgens met een gevulde maag door te lopen naar het maritiem museum in het Sint Jansfort, wat vroeger gebruikt werd als verdedigingspost. Hier kun je van alles leren over de scheepvaart van weleer, hoe de boten in elkaar zaten etcetera.

Van dit museum kun je doorlopen naar het volgende museum, het natuurhistorische museum. Hier kun je dieren van vroeger bekijken, bijzondere vissen en leer je over hoe de evolutie voor verschillende wezens is uitgepakt. Na deze twee musea is het tijd voor wat ontspanning, die je kunt vinden aan het strand. Ook al heb je de spullen niet mee om een duik te nemen in het heldere water aan de kust, kun je ook van het uitzicht en het zonnetje (in de zomer) genieten op een ligbankje.

Diner

Voor het diner is het aan te raden een kijkje te nemen op het plein voor de Jezuïetenkerk. Hier zit een aantal lekkere restaurantjes waar je vooral verschillende lekkernijen met vis kunt bestellen. Na het diner kun je nog even teruglopen naar het strand om van de ondergaande zon te genieten, om daarmee je dagje in Dubrovnik mooi af te sluiten.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be