In Lyon is genoeg te doen voor een aantal dagen. Maar ben je nou op weg naar een andere stad, en heb je slechts één dag om een tourtje door Lyon te maken? Dan is er ook voor jou een groot aanbod aan wandelingen en bezienswaardigheden. Hier geven we je alvast een voorbeeld van een dagplanning voor een bezoek aan Lyon.

Ontbijtje

In Lyon kun je op genoeg plekken een lekkere boulangerie (bakkerij) vinden, zoals overigens op de meeste plekken in Frankrijk. Hier kun een lekkere versgebakken croissant halen. Bij sommige bakkers kun je ook aan een tafeltje gaan zitten, en genieten van een kopje koffie, wat te eten en natuurlijk wat zoetigheid voor na je ontbijt. Met een goed gevulde maag ben je klaar voor de dag!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Beginpunt

Het beste uitgangspunt om je dag te beginnen is La Place Bellecour. Op dit plein, één van de grootste pleinen van Europa, bevindt je je in het centrum van het historische centrum van Lyon.

Aan het plein bevindt zich een toeristenbureau, waar je dus nog snel een gratis plattegrond van de stad kunt scoren om je tocht optimaal te laten verlopen. Soms kun je hier ook korting krijgen op tickets voor bezichtigingen en evenementen. Vraag dat dus vooral even na.

Basiliek

Vanaf La Place Bellecour loop je naar de Notre-Dame de Fourvière, de belangrijkste basiliek van Lyon diens torens door de gehele stad te zien zijn. Het staat op de top van de heuvel de Fourvière, die de naam van de basiliek verklaart. Vroeger bevond zich hier het forum van Keizer Traianus, het Forum Vetus, waar de naam van de heuvel dan weer vandaan komt. De bouw van de basiliek begon in 1872, maar het zou nog tot 1964 duren voordat alles aan de kerk werd afgerond. Je kunt voor een kijkje aan de binnenkant de basiliek binnen gaan, en als je daar bent is het zeker een aanrader om eens boven in de kapel te gaan kijken. Op een klein afstandje naast de basiliek is nog een restant uit de Klassieke Oudheid te vinden: je vindt er een oud Romeins amfitheater, een van de weinige goed bewaard gebleven amfitheaters in Frankrijk.

De binnenstad

Vanaf de basiliek terug naar de stad vind je nog veel meer historische elementen, zoals de cathédrale Saint-Jean. Het is een kathedraal die tussen 1200 en 1500 werd gebouwd, en is gemaakt van verschillende bouwstijlen. De binnenstad van Lyon is sinds de Renaissance niet meer veranderd, wat ertoe heeft geleid dat die is toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. Zeker het bezoeken waard dus.

Lyon panorama

Diner

In de binnenstad zijn ook genoeg verschillende restaurants te vinden. Van kleine bouchons die heerlijke gerechten klaarmaken volgens de Franse nouvelle cuisine tot restaurants die iets meer toeristisch zijn ingesteld, die zijn wat meer aan te raden voor de reizigers met jonge kinderen.

Na het avondeten op de weg terug kun je langs de Rhône lopen voor een prachtig plaatje van Lyon bij nacht. Verlichte terrasjes met de mooi verlichte basiliek op de achtergrond, zal je doen twijfelen toch niet nog wat langer in de stad te blijven.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be