Er zijn veel lokale evenementen te bezoeken in Tallinn. Hoewel je overal wel je concerten, symfonieën en exposities hebt, is het leuk om natuurlijk wat lokalere dingen mee te pakken die echt typisch van Estland of Tallinn zijn. Hier kun je in ieder geval een paar suggesties lezen met op welke data er wat doen valt in hartje Estland. Het is dus zeker aan te raden om je reis tijdens deze evenementen te plannen.

Old Town Days

Hoewel er niet veel typerende events te vinden zijn, is Old Town Days een van de nieuwere en bijzondere evenementen die jaarlijks in Tallinn wordt gehouden. Sinds 1982, bij het begin van de zomer, worden de straten van Tallinn gevuld met concerten, tentoonstellingen, theater, markten en nog veel meer bezigheden. Elk jaar is er een specifiek thema, met in 2019 “Tallinn 800”, als referentie naar de eerstgenoemde geschiedenis van Tallinn in 1219.  Wat dit jaar betreft gaat het om wanneer de Deense koning in dat jaar met zijn leger optrok en een zware slag heeft gewonnen op de plek wat later Tallinn zou zijn.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Old Town Days is van 30 mei tot 2 juni en de deelname is gratis. Op hun website (https://vanalinnapaevad.ee/) kun je meer informatie over het programma vinden, hoewel deze website alleen in de lokale taal te zien is, kun je proberen de pagina te vertalen met Google Translate.

Tallinn festival

Tallinn Coffee Festival

Misschien niet geheel uniek, maar wie houdt er nou niet van koffie? Op 26 en 27 april vindt het Tallinn Coffee festival plaats waar de nadruk vooral op koffie ligt (maar dat was vast al duidelijk). Er is een programma met muziek en andere vormen van entertainment tijdens het festival, naast de mogelijkheid om koffie die op talloze manieren wordt bereid te proeven. Mocht koffie toch niet helemaal jouw ding zijn, is er een rijk assortiment aan thee en genoeg kraampjes of plekken waar je gewoon lekker kunt eten. Voor meer informatie kun je even kijken op de website (www.TallinnCoffeeFestival.ee) – een kaartje kost bijna niets!

Tallinn Street Food Festival

Mocht je in de lente naar Tallinn gaan, dan is er op 8 en 9 juni een street food festival in het centrum. Hoewel dat idee in veel landen wordt uitgevoerd, kun je op die dagen wel kennis komen maken met typisch lokale gerechten en ook eventuele internationale gerechten. Je kunt op zo’n dag dus ideaal je culinaire kennis van de Estlandse keuken een kickstart geven.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be