Het uitgaansleven in Luik is een bruisend iets. Gelukkig maar, anders werd het in de avond behoorlijk stil en saai in zo’n grote stad. Er is ook voor ieder wat wils: van operavoorstellingen tot ontzettend ondergrondse vegan bars. Wat je smaak ook mag zijn, je kunt hier wat meer lezen over welke plekken je in Luik misschien niet zou mogen missen.

Le Carré

Over het algemeen zijn hier heel veel studenten te vinden, maar dat betekent ook: heel veel kroegen. Ontzettend veel kroegen, maar er is dan ook genoeg te vinden waar elk soort dorst gelest kan worden. In de weekenden is het er vaak ontzettend druk en dat zijn natuurlijk de beste momenten om op stap te willen gaan. Voor enkele plekken die het waard zijn om te bezoeken in het uitgaanscentrum van Luik, lees dan even verder.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Le Cadran

De echte dansliefhebbers zullen hier ongetwijfeld wel mee uit de voeten komen. Gelegen aan het voormalig ondergrondse treinstation van Luik-Palais, die door vandalisme en bedreigingen gesloten moest worden, is dankzij jaren aan vergunningen en toestemmingen verkrijgen deze plek nu omgetoverd tot een van de betere dansclubs in Luik. Overdag vind je er vooral zakelijke evenementen, maar ‘s avonds kun je er terecht voor verschillende evenementen in uiteenlopende genres. Voor meer informatie en tickets kun je hun website bezoeken (http://lecadran.be/events/).

Brugge party

Le Pot au Lait

Voor de metal liefhebbers: een van de leukste plekken waar je een paar drankjes kunt nuttigen is Le Pot au Lait. De inrichting is er heel gaaf opgezet, nogal surrealistisch. De muziek schommelt een beetje tussen genres door, maar het bier en zeker het interieur is er fenomenaal. Hoewel het publiek er nogal jong is, is de sfeer gemoedelijk en het loont zeker de moeite om er een paar pintjes te drinken. Dit is vooral een leuke plek wanneer je met je studenten vrienden op citytrip gaat.

War Zone

Je moet misschien een beetje van het volk en van de muziek houden, maar War Zone is wel echt een tent waar je langs moet gaan. Ongeacht de muziek of het volk. Het is namelijk helemaal in de sfeer van die typische jaren ‘80 arcade stijl. De muziek, de biertjes en de cocktails zijn ernaar vernoemd. Onderin heb je allemaal oude arcade spellen, zoals het oude Space Invaders of het iets nieuwere Guitar Hero. Bovendien zijn er genoeg referenties naar al die cult films, zoals Star Wars of de klassieke Ghostbusters. Voor iedereen is het leuk en voor sommigen mensen een heerlijke nostalgie trip.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be