Als je bekend bent in de Benelux of daar in een grotere stad woont, dan weet je wel welk type vervoer de voorkeur heeft. Hoewel een auto relaxter is, kom je er met de fiets net even wat makkelijker en sneller. Bovendien lijken in veel steden de fietsers het meer voor het zeggen te hebben dan de automobilisten. Wat je ook gewend bent qua fietsen, je hebt nog nooit een fietservaring beleefd zoals in Kopenhagen. Deze Deense hoofdstad is namelijk verkozen tot meest fietsvriendelijke stad ter wereld.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Je kunt je eigen fiets natuurlijk meenemen, maar mocht dat niet makkelijk gaan kun je er altijd eentje huren. Via websites als Bajabikes.eu is dat makkelijk en goedkoop: (https://www.bajabikes.eu/nl/fietsen-huren-in-kopenhagen/). Je hebt vanaf ongeveer 15 euro twee fietsen tot je beschikking.
Om je een idee te geven van wat je allemaal kunt bezoeken op de fiets in Kopenhagen, hebben we hier een korte fietstour opgesteld.

Eerste stop: Tivoli

Tivoli Kopenhagen

In het zomerseizoen van Tivoli, van 4 april tot en met 22 september, kun je een bezoekje brengen aan een van de oudste attractieparken ter wereld. Het is er niet bijster groot, maar er zijn genoeg oude attracties waar je nog steeds in kunt. Geen zorgen: ze worden nog steeds onderhouden en vallen nog onder strenge richtlijnen. Naast de attracties heb je er ook een tuin, parken, speeltuinen en diverse plekken om te eten. Je kunt hier dus op de fiets prima heen en een uurtje of twee spenderen, voordat je naar de volgende stop gaat. Het is ook mogelijk dit park attractiepark op een andere dag te bezoeken, zodat je nog langer kunt genieten met het hele gezin.

Tweede stop: Carlsberg Glyptotek

De naam betekent ongeveer Glyptotheek Carlsberg, wat een duur woord is voor een collectie van beeldhouwwerken. De eigenaar van de persoonlijke collectie, Jacob Jacobsen, wilde een groot deel schenken aan het open publiek als daar een museum voor zou worden geopend. Dat gebeurde en alles is nu te vinden op deze plek. Tussen 11:00 tot 18:00 is de collectie bezichtigen, met uitzondering op de maandag en op de donderdag. Dan kun je er terecht tot 22:00 uur. Het is dus geschikt als tweede stop van de fietstour door Kopenhagen. Een kaartje is voor volwassen ongeveer 15 euro. Mocht je student zijn met een valide studentenkaart, dan kost het je maar ongeveer 11 euro.

Derde stop: De Frederikskerk

Een van de meeste indrukwekkende kerken in de hoofdstad van Denemarken is de Frederikskerk, met de typerende kopergroene koepel op de bovenkant. De kerk is gebouwd vanwege de ambitie van Koning Frederik de vijfde om een nieuwe wijk aan te leggen die naar hem vernoemd werd, ergens in 1754. De architect stierf echter tijdens de bouw, door de opvolger en het krappe budget duurde het tot 1894 dat de kerk officieel klaar was. Het mocht dus even duren, maar dan heb je ook wat. Tijdens de zomer kun je elke dag om 1 uur in de koepel staan, voor het uitzicht in de stad.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be