Heb je een (lang) weekend vrij, en wil je daar gebruik van maken om naar Londen te gaan? Leuk! Maar heb je dan wel genoeg tijd om te genieten van je citytrip? Wat zijn de dingen die je kunt zien in die paar
dagen tijd? En hoe plan je je citytrip zodat je er optimaal van kunt genieten? Op al deze vragen gaan we je hier antwoord geven zodat je een hele leuke citytrip zal hebben.

De beste aankomsttijden voor een weekend in Londen

Als je met het vliegtuig naar Londen komt, zul je natuurlijk niet in het centrum landen. Vanaf het vliegveld is het nog best een stukje reizen. Je moet er rekening mee houden dat de vliegvelden rondom
Londen nogal groot zijn. Je bent dus niet binnen 5 minuten van je vliegtuig bij de bus, taxi of trein. Kijk van te voren hoe je naar de stad kunt komen, zo hoef je dat eenmaal op het vliegveld niet meer uit te zoeken. Het slimste is om de trein of één van de speciale bussen te nemen. Een taxi is namelijk een stuk
duurder, en doet er minimaal even lang over.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Als je echt alleen maar de zaterdag en zondag hebt, kom dan met de eerste vlucht naar Londen. Zo kun je, wanneer je eenmaal in het centrum aangekomen bent, genieten van een echt Engels ontbijt. Dat zal je goed doen wanneer je zo vroeg bent opgestaan! Hier lees je meer over het Engels ontbijt.  Probeer de laatste vlucht terug naar België te nemen op zondagavond. Met een beetje geluk kun je nog wat in Londen eten voor je naar het vliegveld gaat.

Toch is alleen een weekend in Londen wel heel kort om het geweldige Londen te ontdekken. Daarom raden we je aan om op vrijdag al aan te komen, en op maandag pas te vertrekken. Zo heb veel meer tijd. Ook zijn bepaalde dingen die je wil bezoeken misschien wel gesloten in het weekend. Deze kun je dan op de vrijdag of maandag plannen.

Wat kun je doen in Londen in een weekend?

Er zijn zoveel leuke dingen in Londen, dat je helaas niet alles kunt zien. Toch heb je genoeg tijd om de meest bekende bezienswaardigheden te bezoeken. We geven je hier alvast wat voorbeelden.

De meest bekende bezienswaardigheden in Londen:

 • Buckingham Palace (kijk van te voren wanneer de wisseling van de wacht plaatsvindt).
 • Tower Bridge
 • Westminster Abbey
 • Big Ben
 • Tower of London
 • London Eye
 • Madame Tussaud’s
 • Hyde Park
 • Camden Market

Lees meer over deze populairste bezienswaardigheden

Vergeet tijdens je korte citytrip naar Londen niet volop te genieten van de echte Engelse maaltijden. Je begint je dag het beste met een typisch Engels ontbijt. De energie die je hiervan krijgt zul je
zeker nodig hebben als je veel wil bezoeken tijdens je dag. Om in de namiddag even bij te komen kies je voor een Engelse High Tea met heerlijke scones en and ere lekkernijen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om naar een gezellige pub te gaan om hier een biertje of een wijntje te drinken met wat ‘pub food’, typische gerechten die geserveerd worden in de Engelse pubs.

Begin nu al met het plannen van je citytrip

Omdat je niet zo lang in Londen zult zijn, is het belangrijk alvast een aantal dingen van te voren te plannen. Als je de eerste dag al meteen twee uur lang bezig bent met overleggen en een route
uitstippelen, dan verlies je kostbare tijd.

Om je te helpen met je citytrip planning, hebben wij de volgende tips op een rijtje
gezet:

 • Maak een lijstje met alle dingen die je absoluut wil zien of bezoeken. Op een tweede lijstje zet je dingen die je wel leuk lijken om te zien als je nog tijd over hebt.
 • Sorteer je lijstje op wijk of straat. Zo ren je niet van de ene naar de andere kant van de stad, maar zorg je ervoor dat je georganiseerd blijft waardoor je meer kunt genieten.
 • Maak een niet al te strakke planning. Elke minuut van je dag plannen heeft geen zin. Je zult alleen maar teleurgesteld zijn als het even tegenzit met het weer, wanneer je je wat verslaapt of als iets toch wat verder is dan je dacht. Zorg dus dat je genoeg ‘vrije tijd’ hebt. Met een beetje geluk heb je zo nog wat tijd over voor een extra bezienswaardigheid.

Om extra van je citytrip te genieten, is de voorbereiding belangrijk. Je wil je natuurlijk focussen op de dingen die je gaat zien en bezoeken, en niet op het boeken van een vlucht en hotel. Daarom raden we je aan om je citytrip online te boeken. Dit is simpel en snel!


Meer weten over Londen? Bekijk ook:

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be