Normandië is elk jaar voor duizenden reizigers een populaire vakantiebestemming. Met zijn historie en ruige kustlijn is het niet moeilijk om te zien waarom dit zo is. Toch zijn er ook in Normandië vast nog plekken die je zullen verrassen, zoals het bijzondere Étretat. Dit is zonder twijfel een van de mooiste kustgebieden in Normandië.

Beroemd vanwege de indrukwekkende krijtrotsen

Étretat ligt aan de Falaisekust. Deze kuststreek is beroemd vanwege zijn imposante krijtrotsen. De steile, ruige rotsen die je aan de kustlijn vindt, zijn het resultaat van vele jaren erosie. Het beukende water heeft hen hun kenmerkende vormen gegeven. Het is een machtig gezicht om naar de rand van de rotsen te lopen en je ogen goed de kost te geven. Voor je ligt de zeer zo ver je kijken kunt en links en rechts van je strekken de rotsen zich uit tot aan de horizon. Her en der zie je rotsen in het water die tientallen meters boven het wateroppervlak uittorenen. De elementen hebben hun zeer kenmerkende vormen gegeven. Wanneer je van het uitzicht geniet aan de Falaisekust zul je ervaren dat dit een van die plekken is waar jij je heel nietig voelt te midden van de imposante natuur.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Étretat: een klein maar levendig en vriendelijk dorpje

Étretat is een klein dorpje met slechts zo’n 2000 inwoners. Toch is er hier genoeg te doen. Er hangt een zeer gemoedelijke sfeer. Gastvrijheid zit dan ook in het DNA van iedereen in het dorp. Op de toegangspoorten van de stad staat: “Onze deuren zijn altijd open”  geschreven. Dat is geen loze belofte. Jaarlijks trekken duizenden toeristen naar Étretat en dat is mede dankzij de fijne sfeer die er heerst. Voor zo’n klein dorpje heeft Étretat veel te bieden. Niet alleen is er een gezellige boulevard met tal van eetgelegenheden; er is zelfs een casino dat in de wijde omtrek bekendheid geniet.

Naast de krijtrotsen is de unieke markt van Étretat echt een van de trekpleisters van het dorp. Deze permanente houten markt neemt je voor je gevoel eeuwen mee terug in de tijd. Dit is precies zoals jij je een gezellige, authentieke Franse markt voorstelt. Op de markt kun je tal van streekproducten kopen, maar natuurlijk ook alle waren die je van Franse dorpjes gewend bent.

Etretat in Frankrijk

14de eeuwse historie

In Étretat kun jij je – zoals wel vaker in dit soort karakteristieke dorpjes – vergapen aan prachtige oude architectuur. Het hoogtepunt op dat gebied is het beroemde huis Cérie Plantefor. Deze woning kent een bijzondere geschiedenis. Hij stond namelijk eerst in een nabijgelegen dorp, is verplaatst en recentelijk in zijn originele staat teruggebracht.

Heerlijk wandelen

Om te genieten in Étretat heb je geen auto nodig. Trek gewoon de natuur in. Het is hier heerlijk wandelen door de mooie omgeving, over de kiezelstranden en naar nabijgelegen dorpjes zoals het sfeervolle Fécamp. In Étretat en omgeving verveel jij je echt geen moment!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be