In Amsterdam is er altijd wel iets te doen en te bezoeken, van bekende bezienswaardigheden tot jaarlijks terugkerende evenementen. Het is onmogelijk om je een lijst te geven van alle evenementen, omdat dit er honderden zijn. Hier zie je dus de meest populaire evenementen die je kunt bezoeken tijdens je citytrip in Amsterdam. 

Halloween

Ook in Amsterdam kun je eens goed gek doen op Halloween. Door de hele stad worden feestjes georganiseerd, van klein tot erg groot. 


Op 26 oktober 2019 wordt er op het Klönneplein in Amsterdam een groot Halloween feest georganiseerd. Deze 11e editie zal draaien om het thema ‘Japanese Horror Story’. De line up is nog niet bekend, maar zoals elk jaar zal die geweldig zijn! 

Geen zin in een feestje, maar wel op zoek naar een unieke Halloween ervaring? Dan raden we je de theatershow ‘Horror’ van de Jakop Ahlbom Company aan. Je moet hiervoor wel naar Zaandam, maar dat is nog geen 25 met de trein vanuit Amsterdam. De show vindt plaats op 25 oktober 2019, en kaartjes kosten tussen de € 14,30 en € 29,30.

Ook het bekende Paradiso organiseert een geweldig evenement op 31 oktober 2019, het ‘Helloween Bal Masqué’. Vanaf 23 uur ga je hier helemaal los op gave DJ sets in je favoriete Halloween outfit. Toegang kost € 15, en je moet minimaal 18 jaar zijn. Neem dus je legitimatiebewijs mee. 

Van 13 september tot en met 2 november kun je elke vrijdag en zaterdag genieten van een interactief scare-theater in de Bijlmerbajes. De verlaten kelders van de voormalige gevangenis worden tijdelijk omgetoverd tot een spannende omgeving voor deze interactieve show. Het verhaal is als volgt: Vorig jaar zijn bezoekers geïnfecteerd door gevaarlijke gevangenen waar experimenten op zijn uitgevoerd. Dit jaar moeten de bezoekers dus snel het tegengif naar de juiste personen brengen om ze te redden! Koop voor je bezoek je kaartjes voor ‘Het Bajes Experiment, De Reddingsactie’.

Koningsdag in Amsterdam

Elk jaar op 27 april kleurt Nederland oranje. Op deze dag wordt er altijd van alles georganiseerd door het hele land, en dus ook in Amsterdam. Je kunt rondneuzen op de vrijmarkten, genieten van echte Hollandse hapjes en spelletjes, en er is overal muziek. De avond ervoor wordt Koningsnacht genoemd. Het is geen officiële feestdag, maar elk jaar gaan veel mensen de avond voor Koningsdag al los in de clubs en cafés. Je kunt dus op 26 april al beginnen met het feesten, en tot in de late uurtjes van 27 april doorgaan. Om er helemaal bij te horen kleed je je in het oranje, en proef je de bekende oranje tompouce bij één van de vele snackkraampjes. 

Op deze dag is het altijd erg druk in de stad (nog drukker dan normaal). Het is dus slim om al één of twee dagen van te voren aan te komen, zodat je zonder problemen naar je hotel kunt komen. 

Pride Amsterdam

Elke zomer, rond eind juli / begin augustus draait het in Amsterdam om de LGBTI-gemeenschap. Er worden verschillende evenementen georganiseerd, waaronder veel feestjes. Het hoogtepunt is toch wel de Parade op de grachten die elk jaar een enorm aantal bezoekers trekt. Ook als je niet tot de LGBTI-gemeenschap behoort ben je uiteraard welkom. Samen maakt iedereen er een geweldige week van! 

Naast feestjes worden er ook culturele activiteiten georganiseerd. Je kunt tijdens deze evenementen persoonlijke verhalen horen en delen, nieuwe mensen ontmoeten, meer leren over de LGBTI-gemeenschap en het activisme, genieten van toneel en nog veel meer.

Uitmarkt

Dit evenement geeft het signaal dat het nieuwe culturele seizoen is begonnen. Elk jaar trekken er zo’n 500.000 bezoekers naar dit festival, waar ruim 350 optredens worden gegeven. Er is dan ook voor ieder wat wils, van muziek voor kinderen tot jazz. Naast muziek is er ook theater, dans en plaats voor literatuur. 

Het festival vindt elk jaar eind augustus plaats, en is een echte aanrader voor iedereen die van cultuur houdt. Of dat nu muziek, theater, literatuur, dans of iets totaal anders is. Het festival is toegankelijk voor jong en oud.

Amsterdam evenementen

Amsterdam Light Festival

Ook in 2019 komt het Light Festival terug naar Amsterdam. Bijna 2 maanden lang, van eind november tot en met de derde week van januari kun je je laten verrassen door de verlichte kunst. Om er zeker van te zijn dat je optimaal geniet van dit evenement, raden we je aan een Water Colors rondvaart te doen, of de Illuminade wandelroute te volgen (vanaf half december). Je kunt uiteraard ook zelf rondlopen tijdens de gezellige winteravonden om gratis van het tafereel te profiteren.