Berlijn is altijd een bezoek waard, maar al helemaal tijden één van de vele evenementen die er worden georganiseerd. Het is dan ook niet gek dat Berlijn bekend staat als culturele en bruisende stad!

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

We hebben hier een aantal van de meest populaire evenementen op een rijtje gezet: Festivals, straatfeesten, markten… Er is voor ieder wat wils. Zelfs aan de kleinste kinderen hebben we gedacht bij het maken van deze lijst. 

Filmfestival Berlinale

Elk jaar in februari vindt dit filmfestival plaats. Meerdere bioscopen laten gedurende deze periode nieuwe films zien, waaronder kunsthuis films. Soms kan de bezoeker meestemmen voor de publieksprijs. Voor dit evenement is het natuurlijk wel handig dat je Duits spreekt om de Duitstalige films te kunnen volgen. Wil je dit eens meemaken? Koop je tickets dan online of bij de bioscopen die deelnemen. 

Pasen in Berlijn

Berlijn kent 3 officiële feestdagen rondom Pasen: Goede Vrijdag, Eerste Paasdag en Tweede Paasdag. Omdat Pasen altijd in het weekend is, en je misschien wel een paar dagen extra vrij bent van je werk, is dit hét moment om het bruisende Berlijn te bezoeken.

Op Paaszondag gaan veel Duitsers naar familie om te genieten van een uitgebreide brunch. Als toerist kan dat gelukkig ook, want veel cafés organiseren een speciale Paasbrunch. Het is wel verstandig om van te voren te reserveren. 

In België zul je niet zo snel een Paasmarkt tegenkomen, maar in Berlijn hoort dat er juist helemaal bij. Door de hele stad worden er markten georganiseerd die een beetje op Kerstmarkten lijken qua concept. Je koopt er lokale en handgemaakte producten, cadeautjes, lekkernijen en bier. Aan de kinderen wordt ook volop gedacht, vooral bij Oster-Ritterfest & Historischer Markt in de Zitadelle in Spandau. Verschillende kunstenaars verkopen hier hun handgemaakte producten, en narren, acrobaten, vuurspuwers en fakirs vermaken de kinderen (en papa’s en mama’s) de hele dag. Toegang kost een paar euro. 

Verwacht echter niet dat je het hele weekend kunt shoppen, want de winkels zullen gesloten zijn, of beperkt geopend. Eetgelegenheden zijn vaak wel open. De kleine tentjes sluiten soms wel het hele weekend de deuren, dus daar moet je rekening mee houden. 

Om nog meer te genieten van de gezelligheid van de Berlijnse locals kun je naar een Paasvuur gaan. Dit is leuk voor zowel ouders als kinderen. 

Berlijn evenementen

Dag van de arbeid

Elk jaar is het op 1 mei ‘Dag van de arbeid’. Ook in Berlijn is dit een officiële feestdag. winkels zijn gesloten, en er vinden demonstraties plaats, maar gelukkig zijn er ook meerdere festiviteiten die dag. Vooral MyFest in Kreuzberg trekt jaarlijks veel bezoekers. Wanneer het lekker weer is op 1 mei trekken veel Berlijnse locals naar buiten om samen te genieten van hun vrije dag. 

Als je wil weten wat MyFest precies is, moet je er simpelweg eens naartoe gaan. Het is een enorm straatfeest waarbij de sfeer moeilijk te omschrijven is. Wel kunnen we je vertellen dat het volop genieten is! Straatartiesten, eten, drank en veel vrolijke mensen is wat je kunt verwachten op deze dag. 

Fête de la Musique

Huh? Dat is toch Frans?! Ja inderdaad. Het Fête de la Musique (feest van de muziek) is van Frankrijk overgewaaid naar Berlijn. Het begin van de zomer wordt elk jaar op 21 juni volop gevierd door middel van muziek. Concerten en straatmuzikanten zullen je doen dansen op straat. Het officiële programma is elk jaar anders, en kun je op deze website vinden. Dit is dé dag om zonder zorgen op straat te dansen en te zingen zonder dat mensen je raar aankijken. 

Lollapalooza

Dit is een jaarlijks festival in de binnenstad, iets dat je niet vaak ziet. In 2020 kun je hier weer naartoe op 5 en 6 september. Elk jaar komen er weer wereldberoemde artiesten naar Berlijn om je te laten dansen, springen en zingen. In 2019 kon je er luisteren naar onder andere Kings of Leon, Don Diablo, Swedish House Mafia, Courtney Barnett en vele andere grote namen. 

Je kunt met het hele gezin naar Lollapalooza, want ook aan de jongste bezoekers is gedacht. Zo kunnen zij naar Kidzapalooza, waar kinderen tussen de 0 en 11 jaar welkom zijn. Hier kunnen ze spelen, dansen, rondrennen, zingen en naar kindvriendelijke muziek luisteren. Een veilig oord voor festival fans in spé. 

Internationale beurzen

Elk jaar komen er veel internationale beurzen en evenementen naar de stad, denk hierbij aan de Berlin Fashion Week. In 2020 vindt dit grote evenement plaats van 13 tot 17 januari. Het draait er dan onder andere om Fashion & Technology, en Sustainable Fashion. Ben je een fan van mode? Of wil je gave foto’s voor je Instagram? Dan weet je wanneer je op citytrip moet gaan.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be