Ga je op reis naar Istanbul? Dan is het leuk om een evenement mee te maken tijdens je weekend of vakantie in deze mooie Turkse stad. Elk jaar wordt er van alles georganiseerd dat ook voor toeristen erg interessant is, zoals festivals en concerten.

Wil jij je reis naar Istanbul nog leuker maken? Kijk dan eens of één van de evenementen uit dit artikel jou wat lijken. 

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Istanbul International Film Festival

Dit jaarlijks terugkerend film festival vindt plaats in april. In 2020 zal de 39e editie plaatsvinden. In welke week het dan georganiseerd wordt, is nog niet vastgelegd. 

Gedurende 11 dagen worden er zowel lokale als internationale films getoond die de strijd met elkaar aangaan. Ook worden er culturele activiteiten en workshops georganiseerd op meerdere plaatsen in de stad. Het is dus een geweldig evenement om de Turkse cultuur te leren kennen!

Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf € 1,60. In de avonden en weekenden kosten kaartjes ongeveer € 4. Het is dus redelijk goedkoop om mee te genieten van dit film festival.

Istanbul Tulip Festival

Bij tulpen denk je waarschijnlijk aan Nederland, maar ook in het Ottomaanse rijk zijn tulpen zeer belangrijk. Om de lente (en het bestaan van de prachtige tulpen) te vieren, wordt er een jaarlijks festival georganiseerd in de 3 laatste weken van april. 

In de meest bekende parken zoals Sultanahmet Square, Yildiz Park, Emirgan, Fethi Pasa Grove en Cubuklu Hidiv Grove kunnen bezoekers meer dan 120 soorten tulpen bekijken. Toegang is ook nog eens gratis, dus je hebt geen excuus om deze mooie bloemen niet te gaan bekijken.

citytrip.be/c/3/20″>

Ook worden er diverse culturele en kunst gerelateerde activiteiten georganiseerd in Emirgan Park en Sultanahmet Square. 

Chill-Out Festival Istanbul

Bij de naam denk je misschien aan een festival waar iedereen in het zonnetje op het gras ligt te genieten van muziek. Dit is deels waar, maar er wordt toch ook flink gedanst. Want tijdens dit zeer populaire muziekfestival dat 2 dagen duurt, gaat iedereen helemaal los op dance, electronic en popmuziek. 

Het is nog niet bekend wanneer het festival plaats zal vinden in 2020, maar de kans is groot dat het in de maand juni is. Blijkt nu dat je helaas niet naar Istanbul kunt op de datum van het festival, dan kun je misschien toch van deze geweldige sfeer genieten bij Chill-out Fest in Bodrum of Cesme.

Ben je benieuwd hoe vorige edities waren? Neem dan een kijkje op de officiële website.

Istanbul International Jazz Festival

Als je van muziek houdt moet je zeker eens naar Istanbul, want zoals je kunt zien worden er jaarlijks veel muziekevenementen in allerlei genres georganiseerd. Dit 3 weken durende festival staat, zoals de naam al doet vermoeden, in het teken van de jazzmuziek. 

De concerten en optredens vinden plaats in verschillende zalen, waarvan sommigen buiten het centrum liggen. Kijk dus voor het kopen van kaartjes goed of je met het openbaar vervoer bij de locatie kunt komen, en of je daarna ook terug kunt naar het centrum of je hotel. Je wil natuurlijk niet dat de busdienst net is gestopt voor die avond.

Om geld te besparen, maar ook om te genieten van de warme Turkse zon, kun je naar Jazz luisteren in één van de vele parken. Pak je dekentje en ga zitten voor een avondje prachtige muziek. Toegang tot de openluchtconcerten in de parken is gratis. 

Istanbul Coffee Festival

Istanbul evenementen

Je hebt waarschijnlijk wel eens van een bier- of wijnfestival gehoord, maar in Istanbul hebben ze een veel origineler concept: het koffiefestival. 

Als je een koffieliefhebber bent, is dit in september the place to be. 4 dagen lang kun je hier koffie proeven en drinken die van alle hoeken van de wereld komt. Er zitten smaken tussen die je zeker zullen verbazen. Ook worden er workshops, seminars en wedstrijden gehouden.

Het jaarlijks festival vindt plaats in september, maar de datum voor 2020 is nog niet bekend.  

Overige evenementen

De lijst met evenementen in Istanbul is te lang om helemaal op te noemen. Hierbij geven we je nog een paar namen van festivals die interessant kunnen zijn om te bezoeken tijdens een citytrip:

  • Istanbul International Puppet Festival – Jaarlijks evenement – In oktober / november
  • Istanbul Marathon – Jaarlijks evenement – In november
  • Istanbul International Gastronomy Festival – Jaarlijks evenement – In februari
  • Akbank Short Film Festival – Jaarlijks evenement – In maart

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be