De Italiaanse steden zijn altijd een goede keuze voor een welverdiende citytrip. Het land heeft veel te bieden, waaronder een fijn klimaat en een overheerlijke lokale keuken. De meeste vakantiegangers kiezen voor een stedentrip naar Venetië, Rome of Milaan. Echter is ook de Toscaanse hoofdstad Florence een absolute aanrader. Het is één van de mooiste steden ter wereld en jaarlijks mag de stad miljoenen toeristen verwelkomen. Dat heeft dan ook een goede reden. Het historische stadscentrum, de indrukwekkende paleizen en de bekende bezienswaardigheden maken van Florence een geweldige vakantiebestemmingen. Wij raden je aan om sowieso een bezoekje te brengen aan Galleria degli Uffizi, een van de bekendste musea ter wereld. Mocht jij binnenkort afreizen naar Florence, dan raden wij je aan om de Florence City Card te kopen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wat is de Florence City Card?

De Florence City Pass is een toeristenpas die uitsluitend kan worden gebruikt in de hoofdstad van Toscane. De toeristenkaart zorgt ervoor dat jij alles uit de stedentrip kan halen. Je hoeft namelijk nergens meer in de rij te gaan staan voor een toegangskaartje. Ontdek tientallen bekende bezienswaardigheden in Florence, zoals het eerdergenoemde museum Galleria degli Uffizi en natuurlijk de Doumo. Je ontvangt bij aankoop van de Florence City Pass ook direct een handige applicatie, die jij kan downloaden op de smartphone of tablet. De app beschikt over een audiogids in verschillende talen. Hierdoor kan jij ook nog wat leren tijdens de tocht door Florence. In de applicatie staan ook nog enkele handige wandelroutes door de stad.

Skip the line in Florence

Florence is over het algemeen een drukbezochte stad, aangezien er jaarlijks meer dan 10 miljoen toeristen afreizen naar de stad. Hierdoor ontstaan er ook lange wachtrijen bij de bekende bezienswaardigheden, musea en attracties. Aangezien jij slechts een korte tijd in Florence bent, is het zonde van de tijd om in de rij te gaan staan. De Florence City Pass biedt de mogelijkheid om al tickets te scoren voordat jij naar de Italiaanse stad vertrekt. Je kan ook nog eens genieten van het concept ‘skip the line’. Je kan direct binnenlopen en dat scheelt onwijs veel tijd. De versnelde toegang is beschikbaar bij vrijwel alle deelnemende bezienswaardigheden, waaronder de Duomo en de Galleria dell’Accademia.

Openbaar vervoer in de stad

Het openbaar vervoer in Florence is professioneel en de gehele dag beschikbaar voor de toeristen. Echter kan jij met Florence City Pass helaas niet gaan reizen in het openbaar vervoer. Echter is dat geen probleem, want veel bezienswaardigheden kan jij lopend bereiken. Daarnaast zijn er meerdere OV-kaarten verkrijgbaar, bijvoorbeeld voor een volledige dag of meerdere dagen. Een los kaartje kopen is ook mogelijk, maar dat raden wij niet aan. Er rijden diverse toeristenbussen in de stad, ook wel bekend onder de naam ‘hop-on hop-off’. Je kan een kaartje kopen voor de toeristenbus en de gehele dag gebruikmaken van de hop-on hop-off bussen. Dat is handig, want de toeristenbussen stoppen bij alle bekende punten in Florence.

Florence ontdekken op jouw eigen tempo

De meeste toeristenkaarten die beschikbaar zijn in de Europese steden beschikken over een tijdslimiet. De kaart is dan bijvoorbeeld geldig voor 24 uur of 72 uur. Dat is totaal anders wanneer jij besluit de Florence City Pass te kopen. De kaart kent geen tijdslimiet, waardoor jij op jouw eigen tempo de stad kan gaan verkennen. Je kan de Florence City Pass online kopen en zelfs de bezienswaardigheden uitzoeken die jij graag wil gaan bezoeken in Florence. Let op, het kan zijn dat een bepaalde bezienswaardigheid om een tijdslot vraagt, maar ook dat kan je online regelen. Eenmaal aangekomen bij de bezienswaardigheid kan jij zolang blijven genieten als je maar wilt.

Applicatie van de Florence City Pass

De Florence City Pass beschikt over een eigen applicatie en die kan de helpende hand bieden tijdens de stedentrip in de Italiaanse stad. De app beschikt over een audiogids voor alle bezienswaardigheden die zijn aangesloten bij de Florence City Pass. Het gaat om lokale gidsen, die dus weten waar zij het over hebben. Ontdek met de app ook enkele verborgen hotspots in de stad of geniet van een prachtige wandelroute door Florence. De Florence City Pass app mag niet ontbreken op jouw smartphone.

Extra korting

De Florence City Pass biedt de kans om de beroemdste bezienswaardigheden en musea van Florence te bezoeken. Alleen zijn niet alle bezienswaardigheden beschikbaar met de toeristenkaart. Gelukkig kan jij met de Florence City Pass wel nog een mooie korting ontvangen op de toegangskaartjes. De kortingen zijn ook beschikbaar voor attracties, tours en excursies. Het gaat om een vaste korting van 10%.

Florence City Pass online kopen

De Florence City Pass kan jij online kopen via deze link. De toeristenkaart is geen fysieke kaart, maar een digitale pas. Je kan na aankoop namelijk de toegangskaartjes uitzoeken en die worden per mail verzonden. Je kan de tickets downloaden op jouw smartphone en bij de ingang laten zien. Het scheelt tijd en geld. Uiteindelijk ben jij namelijk goedkoper uit met de Florence City Pass. Je krijgt ook een code waarmee je kan profiteren van de extra kortingen in Florence. De Florence City Pass is dan ook een aanrader voor alle toeristen die een bezoekje gaan brengen aan de Toscaanse hoofdstad.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be