Curaçao is één van de landen die, samen met Nederland, Aruba en Sint Maarten, deel is van het Koninkrijk der Nederlanden. Curaçao is het grootste land van de ex-Nederlandse Antillen, die in het jaar 2010 werden opgeheven.

Curaçao is 444 vierkante kilometer groot, wat betekent dat het mogelijk is om met de auto binnen anderhalf uur van de ene naar de andere kant van het eiland te rijden.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een rechtstreekse vlucht vanaf Europa duurt ongeveer 10 uur lang. Met tussenstops (meestal op Aruba of Bonaire, die samen met Curaçao ook wel eens de ABC-eilanden worden genoemd) duurt een vlucht zo’n 12 uur lang.

Het weer op Curaçao

Willemstad, Curacao

Curaçao heeft een tropisch savanneklimaat, wat betekent dat de temperaturen over het gehele jaar vrij constant zijn; het verschil tussen de laagste gemiddelde etmaaltemperatuur en de hoogste gemiddelde etmaaltemperatuur is binnen hetzelfde jaar slechts 3 graden. De ietwat warmere temperaturen kun je verwachten tussen mei en oktober.

Van februari tot en met juni is het in Curaçao droog, terwijl het van oktober tot en met december gemiddeld wat natter is. Dit betekent dat je in de herfst op wat regenbuien kunt rekenen, maar met een gemiddelde neerslag van rond de 100 mm per maand kun je zeker niet van een regenseizoen spreken. De maanden die erbuiten vallen hebben een gemiddelde neerslag tusen de 40 en de 50 mm per maand, wat vergelijkbaar is met de drogere maanden in België, april en juni.

Betalen op Curaçao

De Antilliaanse Gulden is de valuta die op Curaçao gebruikt wordt. De Antilliaanse Gulden is afhankelijk van de Amerikaanse Dollarkoers en staat gelijk aan ongeveer $0,56; op dit moment staat één Antilliaanse Gulden gelijk aan €0,48. Het berekenen van bedragen op Curaçao is daarom erg gemakkelijk, omdat ze ongeveer aan de helft van het bedrag in euro gelijk staan. Betalen met Amerikaanse Dollars is op de meeste plekken mogelijk.

Er zijn veel locaties waar met een bankpas betalen gemakkelijk mogelijk is. Wel is het uiteraard belangrijk om bij de bank aan te geven dat je buiten Europa gebruik zult maken van je bankpas!

Vervoer op Curaçao

Het openbaar vervoer op Curaçao is vergeleken met dat in België en Europa in het algemeen vrij beperkt, maar erg goedkoop en handig om over het gehele eiland te komen. Het enige openbare vervoersmiddel dat op het eiland aanwezig is is de bus; er zijn grote bussen zoals wij die kennen aanwezig, maar ook kleine achtpersoonsbusjes.

In Willemstad zijn twee centrale busstations aanwezig:

  • Naast het viaduct in Otrobanda vertrekken de bussen richting de westkant van het eiland (Bandabou). De ritten naar deze kant van het eiland kosten Naf 2,10. Deze ritten vertrekken vaak om de twee uur.
  • Aan het Waaigat in Punda vertrekken de bussen richting de oostkant van het eiland (Bandariba). Deze ritten kosten Naf 1,60 en vertrekken doordeweeks om het uur. Buskaartjes kun je gerust op de bus zelf kopen, waar gepast contant betalen erg op prijs wordt gesteld.

Treinen zijn op Curaçao niet aanwezig en ook taxi’s vind je er weinig (en zijn heel erg duur).

Een auto huren op Curaçao

Voor een extra leuke vakantie-ervaring is het huren van een auto op Curaçao zéker een aanrader. Dit kan vrij goedkoop vanaf de luchthaven, voor ongeveer $30,- tot $35,- per dag en geeft je de kans om alle uithoeken van het eiland op je eigen tempo te ontdekken.

Een auto huren is vooral handig wanneer je wat langer op het eiland verblijft. Het is overdag vaak te warm om lang wandeltochten te maken en ’s avonds is het niet overal even veilig, waardoor een persoonlijk vervoersmiddel een ideale oplossing is om alsnog buiten busroutes om te kunnen bewegen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be