De cultuur van Marrakech omschrijven is eigenlijk het omschrijven van een permanent smeltproces. In Marrakech ontmoet je twee werelden. De oosterse wereld en de westerse wereld. De traditionele wereld en de moderne wereld, de oude stad en de nieuwe stad. Het mengen van deze werelden geeft de stad Marrakech zo’n bijzondere dynamiek.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De bevolking van Marrakech

De oorspronkelijke bewoners van Marrakech zal je vaak tegenkomen in traditionele, oosterse kledij. Mannen dragen een djellaba en vrouwen dragen een hoofddoek. Dat past ook bij de islamitische cultuur die bij de stad hoort. Natuurlijk loopt niet iedereen in Marrakech er traditioneel gekleed bij. Marrakech is, zoals gezegd, een ‘botsing’ tussen twee werelden. Aan de ene kant heb je de oosterse wereld die in aanraking komt met de westerse wereld. Veel mensen zullen dan ook westers gekleed over straat gaan.

Als je Marrakech bezoekt dan kan je je dus gewoon westers kleden. Het is echter wel verstandig om te beseffen dat veel mensen in Marrakech een islamitische achtergrond hebben. Het is dus verstandig en respectvol om je, zeker als vrouw, bedekt te kleden. Natuurlijk, het is vaak warm in Marrakech, maar dat wil nog niet zeggen dat het verstandig is om in een kort broekje en in een topje over straat te gaan. Het is niet verplicht om je te bedekken, maar respectvol en verstandig is het wel!

Ontdek het oude én het nieuwe Marrakech

Marrakech cultuur

Zoals gezegd is Marrakech een stad die opgedeeld kan worden in twee delen. In de eerste plaats heb je de oude stad met zijn smalle straten en steegjes. In de tweede plaats heb je een gedeelte dat je het nieuwe Marrakech zou kunnen noemen. De straten zijn hier veel breder en je kunt er goed met de auto komen. Houd er rekening mee dat het niet altijd even makkelijk is om je weg te vinden in de oude stad.

Ben je op zoek naar een specifiek restaurant of hotel dan doe je er goed aan om het adres op te (laten) schrijven, zodat je dit gemakkelijk aan de lokale bevolking kan laten lezen. Zij kunnen je dan makkelijker helpen om je bestemming te vinden! Kies ook vooral voor de kleine restaurantjes waar de locals komen. Hier proef je namelijk het echte Marokkaanse eten! Vooral de couscous en de tajine horen bij de Marokkaanse cultuur, en zijn echte aanraders.

Walk through fusion

De oude en de nieuwe stad zijn met elkaar verbonden via de Avenue Mohammed V. Als je via deze weg naar de oude stad loopt doe je er goed aan om een bezoek te brengen aan de Place Djemaa El Fna. Je dompelt je dan gelijk onder in de historische stad en ontdekt veel van de lokale cultuur. Op dit marktplein kun je allerlei lokale gerechten kopen. Als je ’s avonds naar dit plein gaat, dan dompel je je ook onder in de lokale cultuur. In het mystieke avondlicht komen mensen bij elkaar, worden er voorstellingen opgevoerd en wordt er gezongen en gedanst.

Ga je de oude stad in dan doe je er goed aan om onder meer het Palais de la Bahia te bezoeken, of een van de prachtige oude moskeeën die in Marrakech te vinden zijn. Let wel op, want je mag als niet-moslim niet zomaar elke moskee betreden.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be