Kaapverdië is een eilandengroep voor de westkust van Afrika. De officiële taal is Portugees en Praia is de hoofdstad. Eigenlijk is de officiële naam van deze eilandengroep Cabo Verde, maar die naam wordt bijna niet gebruikt.

Het weer in Kaapverdië

In Kaapverdië heerst een tropisch klimaat. De temperaturen schommelen het hele jaar door tussen de 26 en 30 graden Celsius. Het is er niet even warm als in Afrika, ook al ligt het er vlak naast. Dat komt uiteraard door de Atlantische Oceaan die de eilanden koel houdt.

Wat te doen in de hoofdstad

Praia, Kaapverdië

Praia is de hoofdstad van de eilandengroep. De stad ligt op het eiland Santiago en telt zo’n 150.000 inwoners.

Middenin Praia vind je de Mercado de Sucupira. Deze markt is niet meteen dé plaats om als toerist souvenirs te kopen. Het is eerder een plaats waar de locals hun inkopen doen. De markt geeft je wel een unieke blik op het leven in Kaapverdië en hier en daar zal je handgemaakte souvenirs vinden om mee te nemen naar huis.

Prainha is een klein strand in het zuiden van de stad. Het is zo’n 10 meter breed en 100 meter lang. Je kan er surfen en van de zon genieten.

De rest van het land

Het hoogste punt in Kaapverdië is de Pico do Fogo. Dit is een vulkaan met een hoogte van 2829 meter. In 2014 is een deel voor het laatst uitgebarsten. Op de vulkaan wordt aan koffieteelt en wijnbouw gedaan, dus een tasje koffie of wat Kaapverdische wijn moet je zeker eens proeven!

Kaapverdië is de perfecte plaats om te eilandhoppen. Sommigen zijn zelfs onbewoond, wat ze nog leuker maakt. Als je alle eilandjes wil bezoeken, zal je uiteraard meer dan een dag nodig hebben. Je kan dit ofwel met de boot doen of met het vliegtuig.

Buracona, of ook wel “the blue eye” genoemd, is een natuurlijk zwembad dat de oceaan door de jaren heen gevormd heeft. Wanneer het licht op de juiste manier op het zwembad invalt, krijgt het water een prachtige blauwe kleur. Voor wie graag duikt, zijn er ook heel wat grotten om te ontdekken.

Aan watersport doen is in en rond Kaapverdië ook mogelijk. Van surfen tot snorkelen, alles kan er. Langs de kust van enkele eilanden liggen scheepswrakken waar je onder begeleiding heen kan zwemmen. Ook tussen haaien zwemmen is mogelijk, maar dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Om Kaapverdië zelf te ontdekken, kan je hier terecht voor een overzicht van een aantal last minutes. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Wellicht kan je dan ook kijken naar Mauritius of de Malediven!