Tallinn is een echte toeristenstad. De hoofdstad van Estland heeft een historische binnenstad en de drank vloeit er rijkelijk. Voor een paar euro zit je aan de sterke drank. Maar Tallinn is meer dan drank en toerisme. Er zijn verschillende goede restaurants, barretjes en pubs waar je heerlijk kunt eten en drinken met de locals.

Must Puudel

Als je de tijd hebt, moet je echt een keer naar Must Puudel. Dat is een restaurant dat zichzelf presenteert met retro meubels en een Scandinavisch design. Wie goed kijkt, ziet ook nog een klein beetje de Sovjet-invloeden terugkomen. Over het eten en drinken: het is een heel uitgebreide, verrassende kaart. Zo eet je hier bijvoorbeeld risotto met portobello, of ga je als toetje voor de pindakaasijs met chocoladesaus. Voor de echte durfallen is er zelfs blauwekaasijs.

Je vindt dit café in een smal straatje, namelijk aan de Müürivahe. Het restaurant is gevestigd op nummer 20.

Tallinn eten

Kompressor

Wie van pannenkoeken houdt, moet een keertje langs bij Kompressor. Hier krijg je gigantische pannenkoeken voor een lage prijs. Voor vijf euro bestel je een enorme pannenkoek, die meteen vult. Kompressor zelf is een wat studentikoos restaurant.

De hal van de Kompressor doet aan als een soort krakershol, maar dat geeft juist ook sfeer. Uit reviews blijkt dat de bediening soms wat humeurig is, maar voor minder dan 5 euro moet je dat maar op de koop toenemen.

Kompressor is gevestigd op Rataskaevu 3 in Tallinn.

Reval Café

Natuurlijk wil je op je citytrip echt wat te weten komen over de stad. Dat doe je het best door aan de praat te raken met de locals. Het Reval Café is een van de favoriete hotspots voor locals. Ze kletsen er bij met een goede kop koffie. Je zult ook wat mensen met een laptop tegenkomen, want het is ook een geliefde plek om even wat zaken af te handelen.

Je eet hier goedkoop en lekker. Een lunch met een salade of een pasta staat zo voor je neus. Een dagspecial heb je al voor 4,50 euro. Goed om te weten: er zijn meerdere cafés met deze naam. Je kunt het best die op Müürivahe bezoeken. Dit café heeft namelijk een fijne inrichting met comfortabele banken en leuke hoekjes.

Tuljak

Tuljak ligt net een stukje buiten het centrum, maar je hebt hier wel uitzicht op het water. Het gebouw lijkt een beetje op een Sovjet bunker, maar hier zit wel een van de hipste restaurants van de stad gevestigd. Het restaurant is helemaal ingericht met de jaren ‘60 in het achterhoofd. Het eten is er, volgens de recensies, heerlijk.

Qua prijzen moet je denken aan de prijzen in Nederland en Vlaanderen. Je kunt er dus prima een hapje eten. Het adres is Pirita tee 26e in Tallinn.