Mercato di Campo dè Fiori

Mercato di Campo dè Fiori

De markt op de Piazza di Campo di Fiori is ongetwijfeld de oudste markt van Rome. Je vindt hier zowat alles wat je op een markt verwacht zoals de beste verse vis, groenten, fruit en specerijen, maar ook keukenproducten, tafelkleden en speelgoed.

Adres
Piazza Campo Dè Fiori
00186 Roma
Piazza di Spagna

Piazza di Spagna

Op zoek naar de trendy boetieks? Dan moet je op het Piazza di Spagna zijn! Van schoenen tot juwelen je vindt het er allemaal. Alle designermerken (Prada, Gucci, Armani,…) vind je op of rondom het plein. Bovendien is het plein ook zeker een bezoekje waard voor de kunstliefhebber, op het plein bevindt zich de Franse Trinita dei Monti kerk. Deze kerk is met het plein verbonden via de monumentale Spaanse trappen. Wist je trouwens dat deze trappen één maal per jaar als catwalk fungeren voor een heuse modeshow? Je hoort het, shopaholic of niet, de Pizza di Spagna is zeker een bezoekje waard!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Piazza di Spagna
00187 Roma
Spazio Sette

Spazio Sette

Een winkel waar de liefhebbers van functioneel Italiaans design even langsmoeten. ‘Spazio Sette’ is gespecialiseerd in accessoires voor de keuken en het interieur van merken zoals Cassina, Baleri en Zanotta. Ook als je geen koopintenties hebt is het de moeite waard al was het maar omdat de winkel gevestigd is in een oud 17de eeuws ‘palazzo’.

Adres
Spazio Sette
Via dei Barbieri 7
00186 Rome

Castroni

Castroni

Een authentieke Italiaanse delicatessenzaak, zowel qua interieur als qua aanbod. Leuk om zomaar eens binnen te wandelen of om doelbewust te gaan shoppen als liefhebber van de Italiaanse keuken. Hou als echte foodie je portemonnee maar in de gaten, want je geeft er meer uit dan je wilt.

Adres
Castroni
Via Cola di Rienzo 196
00193 Roma
Web
http://www.castroni.com/
Mercato di Testaccio

Mercato di Testaccio

De (prijsbewuste) shoe addicts kunnen in Rome oa. terecht op de indoor markt van Testaccio. Hier kun je designer schoenen aan soldenprijzen vinden. Je moet er wel vroeg voor opstaan, want de meest gegeerde schoenen zijn al voor 8u30 verdwenen in de tassen van Italiaanse diva’s.

Op de ‘Mercato di Testaccio’ zijn er gelukkig niet alleen maar schoenen te vinden, de heren kunnen ondertussen vele andere stalletjes bezichtigen.

Adres
Mercato di Testaccio
Piazza Testaccio
00153 Roma
Sermoneta Gloves

Sermoneta Gloves

Als je tijdens de winter stijlvol voor de dag wil komen met een paar handgemaakte Italiaanse handschoenen, ga dan even langs de winkel van Giorgio Sermoneta vlakbij de Spaanse trappen. De handgemaakte handschoenen gaan door op zijn minst tien paar handen, echte topkwaliteit dus.

Adres
Sermoneta Gloves
Piazza di Spagna 61
00187 Roma
Web
http://www.sermonetagloves.com/
Via Condotti

Via Condotti

Je komt er waarschijnlijk sowieso langs op je weg naar de Spaanse Trappen, dus window shoppen in de ‘Via Condotti’ ligt voor de hand. Hier hebben alle grote merken wel hun eigen shop, denk aan Armani, Bulgari, D&G, Jimmy Choo … Als je je deze luxemerken nog niet kunt veroorloven dan kun je er alvast al eens over dromen.

Adres
Winkelstraat Via Condotti
Via dei Condotti
00187 Roma

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be