Het is geen verrassing dat Sevilla erg populair is als stad voor een citytrip. Elk jaar komen er toeristen uit heel Europa genieten van het lekkere weer en de prachtige stad. Het centrum van Sevilla barst van de hoogtepunten en highlights. Mooie pleintjes en gebouwen die allemaal hun eigen geschiedenis hebben. Het centrum is het grootste en oudste historische centrum van Europa. Ook zonder een reden te hebben kun je er heerlijk slenteren door de omgeving, er is altijd wel iets te zien of te doen.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Real Maestranza

Plaza de Toros

Real Maestranza is een van de oudste arena’s van Spanje. Tussen april en oktober kun je een bezoekje brengen aan de arena en een gevecht bijwonen. Voor de Sevillanen is het op en top folklore, waar heel wat bij komt kijken om het enigszins te begrijpen. Dagelijks is de arena geopend voor rondleidingen. Er is tevens een museum. Het gebouw is prachtig met zijn rijke culturele en traditionele historie.

Isla Magica, een magisch uitje voor de kinderen

Na veel cultuur en historie is het nu tijd voor de kinderen in attractiepark Isla Magica. Het moderne park is opgedeeld in zones die ieder een eigen thema hebben, die de zestiende eeuwse Spaanse geschiedenis voorstellen. Zo zijn er: de wereld van de Maya’s, toegangspoort naar Amerika, piratenbaai, de jeugdfontein en nog veel meer. De allereerste omgekeerde achtbaan “El Jaguar” is in dit park gevestigd. Maar er zijn ook mooie shows en spectaculaire waterattracties zoals de boomstammen en een wildwaterbaan.

Even tot rust komen in Sevilla

Ben je een liefhebber van natuur en tuinen dan kun je even helemaal tot rust komen in Parque Maria Luisa. Dit historische stadspark is het mooiste park van Spanje. Verkoelende schaduw en vooral rust kenmerken dit prachtige park wat ooit aangelegd is door hertogin Maria Luisa. Het park is aan het begin van de twintigste eeuw geschonken aan Sevilla. Je ziet er prachtige paviljoens en een oase van schoonheid. Het hoogtepunt is Plaza De Espana waar je doorheen kunt fietsen of wandelen.

Het begin van de lente wordt in Sevilla gevierd met de Feria de Abril (een soort lente feest). Deze ultieme feestweek wordt ieder jaar bezocht door vijf tot zes miljoen mensen. Mannen lopen strak in pak inclusief hoed en vrouwen floreren in traditionele Flamencojurken. Het terrein staat vol met typische huisjes waar in wordt gegeten, gedronken en gedanst.

Bij de opening die de 2e maandagavond na Pasen is, wordt de traditie gehouden om Pescado Frito (gefrituurde vis) te eten. Op zondag wordt de feestweek afgesloten met een enorme vuurwerkshow. Het terrein waar de festiviteiten plaatsvinden, ligt aan de rand van het centrum. In het oude centrum zelf merk je weinig van de festiviteiten.

Pure romantiek in Sevilla

De eeuwenoude wijk Santa Cruz straalt een en al romantiek uit. Bij veel mensen staat deze wijk bovenaan als het om romantiek gaat. Straatjes, pleintjes en steegjes met mooie fonteinen en sierlijke bloembakken die aan de huisjes hangen. Bovendien heeft de wijk leuke souvenirwinkeltjes en vele tapasbarretjes. Naast de Moorse muur van het Alcazar paleis ligt het bekende weggetje genaamd Callejon del Agua, een prachtig decor om trouwfoto’s te maken.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be