Een stedentrip naar Praag kun je op ieder moment van het jaar plannen. Deze stad is een van de grootste toeristische trekpleisters van Europa. Het historisch centrum staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst. Elk seizoen van het jaar brengt weer andere mooie dingen naar boven in de “gouden stad”, zoals de hoofdstad van Tsjechië ook wel genoemd wordt. Maar waar moet je rekening mee houden bij een bezoek aan Praag qua temperatuur?

Klimaat

Praag ligt in de provincie Midden-Bohemen en heeft een gematigd landklimaat met kenmerken van een zeeklimaat. Dit wil zeggen dat de winters niet extreem koud worden, zeker niet in vergelijking met de rest van Oost-Europa, en de zomers lekker warm zijn zonder periodes van langdurige hitte. Het is dan ook een van de warmste en droogste gebieden van Tsjechië.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Winter- en zomermaanden

Dankzij de ligging van Praag, beschut door bergen en heuvels, zijn de winters fris maar ligt de gevoelstemperatuur hoger dan wat de thermometer aangeeft. Het kwik daalt tijdens de wintermaanden gemiddeld tot zo’n 0,5°C. Dat klinkt niet zo koud, maar ook temperaturen van -20°C komen wel eens voor. Vriestemperaturen zijn normaal in de periode van december tot februari. Houd hier dus rekening mee als je in de winter gaat en kleed je extra warm aan. Verder zijn de zomermaanden redelijk grijs en droog. De zomermaanden daarentegen zijn relatief nat. Vergeet in deze periode dan ook niet een regenjas en paraplu mee te nemen voor de zekerheid. Naast regen komen ook onweersbuien incidenteel voor. De warmste maanden van het jaar zijn juli en augustus. Het is dan overdag gemiddeld 24°C.

Beste tijd om Praag te bezoeken

De beste maanden om naar Praag af te reizen zijn mei, juni en september als je het laat afhangen van het klimaat. De temperaturen zijn dan niet te hoog, er is minder neerslag dan in het hoogseizoen en ook mooi meegenomen: de prijzen van hotels zijn lager dan in juli en augustus. Toch is het ook aan te raden om ook eens in de zomermaanden of juist in november of december de stad van honderd torens te bezoeken. In de zomer gonst Praag van de activiteiten: festivals, muziek en jaarmarkten zijn dan eerder regel dan uitzondering. In de wintermaanden maken kerstmarkten, lichtversiering en glühwein een bezoek aan Praag juist onvergetelijk. Je kunt dus eigenlijk geen foute keuze maken als het aankomt op het plannen van een citytrip naar deze wonderlijke stad!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be