Boedapest is een populaire vakantiebestemming voor een korte citytrip. De meeste vakantiegangers verblijven een weekendje in de Hongaarse hoofdstad. Jij wil in die korte periode zoveel als mogelijk zien en doen. Vandaar dat de Hop on Hop off bussen ongekend populair zijn bij de toeristen. De toeristenbussen rijden door de gehele stad en stoppen bij alle bekende bezienswaardigheden en hotspots. Het is een makkelijke en fijne manier om Boedapest mee te gaan verkennen. Hieronder kom jij meer te weten over de Hop on Hop off in Boedapest.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Drie Hop on Hop off buslijnen

Er rijden in Boedapest een drietal Hop on Hop off buslijnen. Het gaat om de rode, paarse en de gele buslijnen.

De rode lijn stopt bij bekende bezienswaardigheden zoals de Kettingbrug, Staatsopera, Kabelbaan, New York Café, Rudas badhuis, Parlementsgebouw en de Grote Synagoge. De paarse lijn stopt eveneens bij enkele haltes die ook beschikbaar zijn op de rode lijn, maar er zijn uitzonderingen zoals het Batthyány plein, Keleti Station en de Margareta brug. De gele lijn stopt weer bij totaal andere haltes, zoals het Kálvin plein, Liszt Ferenc plein en Corvin Plaza. We raden de rode lijn aan, omdat die op de meest bekende plekken stopt.

Natuurlijk krijg jij bij kopen van een ticket voor de Hop on Hop off bussen een handige plattegrond mee, zodat jij precies kan zien waar de haltes zich bevinden en welke lijn jij het beste kan gebruiken tijdens een tocht door Boedapest. Extra pluspunt, het is mogelijk kosteloos deel te nemen aan de boot tour. De buslijnen rijden dagelijks van 09:00 uur tot 18:00 uur. De rode lijn stopt om het half uur bij de halte, terwijl de overige lijnen om het uur bij de halte aankomen. Het is verstandig om van te voren alvast de tijden op te zoeken, zodat je niet lang hoeft te wachten op de volgende Hop on Hop off bus. Let op, er zijn ook veel bezienswaardigheden op loopafstand bereikbaar. Daardoor is het geen probleem wanneer jij net een bus mist.

Audiogids

Je kan genieten van een audiogids gedurende jouw tocht in de Hop on Hop off bus. De toeristen ontvangen een set oortjes zodra zij de bus instappen en die kan je eenvoudig aansluiten. Vervolgens moet je nog even de correcte taal selecteren en dan begint de audiogids te praten. Het fijne is dat de gids je van alles zal vertellen over de omgeving en de bezienswaardigheden. Het is dus ook gelijk een informatie ervaring.

Hoeveel kost reizen met de Hop on Hop off bus?

De Hop on Hop off bussen rijden het gehele jaar door in Boedapest. Je kan nu alvast online een ticket kopen en daar gebruik van gaan maken tijdens jouw citytrip in de Hongaarse hoofdstad. Een dagkaartje voor de Hop on Hop off bussen in Boedapest kost slechts 24,30 euro. Het is ook mogelijk om een ticket te kopen voor een periode van 48 uur en dat kost 28,80 euro. Wij raden de tweede optie aan, aangezien je dan gemakkelijk het gehele weekend door de stad kan reizen.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be