Ben jij ook het type dat tijdens je citytrip op zoek gaat naar die nieuwe hotspots in town? Als je binnenkort naar Londen trekt, dan hebben wij hét perfecte adresje gevonden. Pick & Cheese, een restaurant speciaal voor kaas- en wijnliefhebbers. Er passeren hier maar liefst 25 kaassoorten onder je neus en jij kiest van op je barkruk je bestelling. Het restaurant wordt in de Britse pers beschreven als ‘s werelds eerste ‘kaasloopbandrestaurant’.

Het systeem is eigenlijk niet nieuw. Zo bestaan er in Londen (en ook bij ons) reeds tal van sushi-restaurants die het loopband-concept hanteren. Wat wel nieuw is: een 40 meter lange band met een eindeloze voorraad kaas.

Lokale (Britse) kazen, uiteraard

Verwacht bij Pick & Cheese geen Roquefort AOP, noch Comté. Maar wel een ruime keuze aan Britse specialiteiten: gaande van Red Leicester en Yorkshire Pecorino tot Cornish Gouda. Elke keer geserveerd met de gepaste side dish: tomatenrelish, perenjam, chocolade -en haverkoek, zoetzure ananas, gekonfijte chilipepers, walnoten fudge en ga zo maar door.

Bij Pick & Cheese benadrukken ze dat ze de lokale economie mee willen helpen versterken. ‘​We zijn er trots op dat we de heropleving van de traditionele kaasambacht kunnen ondersteunen. Echte Britse kaas smaakt niet alleen fantastisch, het ondersteunt ook onze boeren en plattelandsgemeenschappen.​’

Pick and Cheese bar in Londen
Image: Nic Crilly-Hargrave

Bij het zien van alle kazen loopt het water je vast uit de mond. Maar mispak je niet aan de rekening: elk plankje heeft een kleur en die heeft op zijn beurt een prijs. De cream plates starten bij £2.95 en bevatten onder meer een cheddar-kaas of een brokkelige stilton-kaas. Gray plates kosten £3.75. Hierop ligt voornamelijk Red Leicester (een Engelse kaas van koemelk), Rachel – white lake cheese (geitenkaas) en de halfzachte King Stone Dairy. Blue plates bestel je aan £4.40 met onder meer Cornish gouda. Red plates en yellow plates bevatten op hun beurt de ware delicatessen, ze kosten per bordje respectievelijk £5.25 en £6.10. Verder passeren er ook heel wat vleeswaren op de loopband: van gerookte chorizo en gekruide salami tot coppa en bresaola.

Meer lekkers op de kaart

Je kan er ook voor kiezen om ​off-belt te dineren en dus geen kazen van de loopband te nemen. Zo staan er een aantal kant-en-klare gerechten op de menukaart. We zien gefrituurde halloumi en een vierkazensandwich.

Geen kaas zonder wijn, dat weet jij natuurlijk ook. Ook hier is het Londense restaurant mee met zijn tijd. Ze hebben een ruime keuze aan rode en witte natuurwijnen. Voor een fles betaal je tussen de £19 en de £37. In tegenstelling tot de Britse kazen zijn het vooral Franse en Italiaanse wijnen die de kaart sieren. Elke wijn is per glas te verkrijgen.

Pick and Cheese bar in Londen
Image: Nic Crilly-Hargrave

Praktische info

Het restaurant zelf ligt in Seven Dials Market, de bekende food market in de wijk Covent Garden. Het restaurant is elke dag geopend van 12u00 – 21u00. Reserveren is aangewezen.

Pick & Cheese,
Seven Dials Market
Short’s Gardens
London
WC2H 9AT