Istanbul – Een stad vol magie

Gratis Stadsgids Istanbul

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze nieuwe cityguide van Istanbul

 

   

   

Citytrip Istanbul: aanbieders met de beste deals

Bekijk en vergelijk prijzen bij onderstaande aanbieders:

  • Bebsy.be     ← Hotels + vlucht
  • Prijsvrij.be     ← Hotels (met vliegreis of eigen vervoer)
  • TUI.be     ← Hotels (met vlucht of eigen vervoer)

Vergelijken loont! Bekijk alle aanbieders en vind de beste aanbieding voor je citytrip Istanbul

Meest gelezen

Attracties in Istanbul

Introductie

Istanbul is een magische bestemming, gelegen op de grens tussen Europa en Azië. De boeiende geschiedenis uit het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk en het Ottomaanse Rijk zorgt voor een rijke schat aan bezienswaardigheden. De uitzichten over de rivier Bosporus zijn gewoonweg adembenemend en overweldigend. Deze metropool lijkt op geen enkele stad in Europa!

 

Istanbul, de vroegere hoofdstad van het Byzantijnse rijk onder de naam Constantinopel, is de enige stad ter wereld die verspreid ligt over twee continenten. De meest Westerse stad van het Oosten en de meest Oosterse stad van het Westen. De Bosporus en de Gouden Hoorn splitsen de stad eigenlijk in drie delen, waarvan er twee op het Europese continent en één op het Aziatische continent liggen.

 

 

 

Sinds de stichting van het moderne Turkije door Attatürk is Istanbul niet langer de hoofdstad, dat is nu Ankara, maar op cultureel en historisch vlak is het toch nog steeds stad nummer 1 en dus verreweg de interessantste stad in Turkije voor een citytrip.

 

Lees meer

 

Deze metropool bruist van het leven van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. In het labyrinth van steegjes, pleinen en boulevards vind je historische gebouwen, overdekte winkelcentra, kraampjes met vanalles-en-nog-wat, religieuze verzamelplaatsen en tot de verbeelding sprekende kleurrijke figuren.

 

Er zijn heel wat moskees een bezoekje waard. Zo heb je de voormalige kathedraal Aya Sophia en de blauwe moskee of de Sultan Ahmetmoskee. Daarnaast zijn er nog tal van paleizen en historische gebouwen.

 

Ook aan musea is er geen gebrek. Je kan er zowel bijleren over de archeologie, kunst, modern art als de geschiedenis van de industrie in Istanbul. Zet je hart en je geest open en Istanbul zal je overrompelen op de meest positieve manier denkbaar! 

Categorieën

Ontvang wekelijkse vakantietips

Schrijf je in op onze wekelijkse citytrip.be nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuwste citytrip nieuws en de beste aanbiedingen!

 

   

   

Blog Posts

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be