Bij kerstmarkten denken we al snel aan Duitsland, en dat is logisch. Door het hele land worden er namelijk elk jaar een groot aantal kerstmarkten georganiseerd, compleet met animaties voor zowel jong als oud en de bekende houten hutjes. Uiteraard is Berlijn geen uitzondering, en is het in de hoofdstad de hele maand december één groot Kerstfeest. 

Cadeautjes, decoratie, beeldjes voor de kerststal, lekkernijen, warme maaltijden en Glühwein, iedereen weet wel iets te vinden op een Duitse kerstmarkt. In dit artikel zetten we meerdere kerstmarkten in Berlijn op een rijtje. Ook zullen we het aan het einde over Oud en Nieuw hebben, omdat veel toeristen voor beide feesten in Berlijn verblijven.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Gendarmenmarkt

Dit is waarschijnlijk één van de mooiste en meest populaire kerstmarkten van Berlijn. Het is er altijd erg gezellig, en iedereen geniet samen van de versieringen, verlichting en natuurlijk de leuke kraampjes. Naast ambachtelijke producten koop je er ook cadeautjes en decoraties. Ook voor een lekker hapje eten of een drankje kun je hier met het hele gezin terecht. 

citytrip.be/c/3/20″>

De meeste kerstmarkten in Duitsland zijn gratis toegankelijk. Voor de Gendarmenmarkt moet je echter € 1 betalen. Dit geld wordt gebruikt voor optredens en contributies aan het goede doel. Kinderen onder de 12 kunnen gratis naar binnen. Ook is er gratis toegang op maandag tot en met vrijdag van 11 uur tot 14 uur, behalve op 24, 25, 26 en 31 december.  

In 2019 vindt de Gendarmenmarkt plaats van 25 november tot en met 31 december. De markt is dagelijks open van 11 uur tot 22 uur. Of 24 december sluit de markt echter om 18 uur, maar op 31 december kun je er genieten tot 1 uur ‘s nachts. 

Let op, want op 31 december is je kaartje maar tot 21 uur geldig. Wil je van de festiviteiten genieten die om 21 uur beginnen? Dan betaal je € 6 entrée. Over deze Oud en Nieuw festiviteiten lees je zometeen meer.

Spandauer Weihnachtsmarkt

Het ligt een stukje van het centrum van Berlijn, maar deze kerstmarkt verdient ook zeker een plaats op dit lijstje. Het is één van de oudste kerstmarkten van Berlijn, en trekt elk jaar vele bezoekers. Door de week zijn er ongeveer 200 verkopers te vinden. In het weekend verdubbeld dit aantal. We raden je dus zeker aan om in het weekend te komen, zodat je nog meer keuze hebt qua souvenirs, cadeaus, hebbedingetjes, lekkernijen, versieringen en drankjes. 

Schloß Charlottenburg

Met zo’n 250 verkopers is dit een hele grote kerstmarkt in Berlijn. Alles is mooi versierd, en je kunt er uiteraard ook goed eten. Het kasteel waarbij deze kerstmarkt plaatsvindt is tevens één van de meest populaire bezienswaardigheden in de stad. Met de Kerstversiering wordt het er alleen maar mooier! 

Weihnachts Rodeo Kerstmarkt

Berlijn kerstmarkt

Deze markt is veel minder traditioneel dan wat je waarschijnlijk gewend bent. Je kunt hier unieke cadeaus kopen die je niet op andere markten tegenkomt, echte design producten. Denk aan decoraties, mode, home decor maar ook kunst. Met zo’n 150 verkopers kom je al snel in de kerstinkopen-sfeer terecht. Uiteraard wordt je bij binnenkomst verrast door de heerlijke geuren van Glühwein, koekjes, geroosterde amandelen en andere Kerst lekkernijen. 

In 2019 vindt de markt plaats in de volgende weekenden:

  • 30 november & 1 december
  • 7 & 8 december
  • 14 & 15 december

Met de metro of de bus kom je snel bij de design kerstmarkt terecht. Er zijn metro- en busstations in de buurt. Zo kun je ook na een glaasje Glühwein veilig en snel terug naar je hotel of andere slaapgelegenheid. 

Oud en Nieuw in Berlijn

Berlijn houdt van een feestje, vooral met Oud en Nieuw. Zo kun je op 31 december genieten van veel verschillende evenementen. Een echte aanrader is de New Year’s Eve Party 2019 op de Gendarmenmarkt. Vanaf 21 uur zijn er DJ’s, live bands, een vuurshow en een geweldige vuurwerkshow. Kaartjes kosten € 6.

Ben je op 31 december op de Kerstmarkt op dit plein? Dan is je € 1 kaartje tot 21 uur geldig. 

Tips voor Kerst en Oud en Nieuw in Berlijn

Als je naar een evenement of optreden gaat, is het verstandig om op tijd te komen. Er wordt regelmatig gefouilleerd bij de ingang, en tassen worden nagekeken. Daarom raden we je af om een rugtas mee te nemen. Deze is bij verschillende markten en evenementen namelijk verboden. Sowieso is een rugtas niet handig in drukke gebieden omdat pickpockets er makkelijk bij kunnen. Twee goede redenen om je rugtas thuis te laten. 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be