Ook in de hoofdstad van Hongarije, Boedapest, wordt Kerst groots gevierd. Vanaf eind november wordt de stad mooi versierd, onder andere met de bekende kerstlichtjes. Belangrijke gebouwen worden verlicht en gedecoreerd, en verschillende kerstmarkten worden opgezet. 

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Zoals in veel grote steden zijn er ook in Boedapest meerdere kerstmarkten te vinden. Je kunt er dus voor kiezen om tijdens je citytrip elke dag een andere markt te bezoeken, of om gewoon een hele dag te shoppen door van markt naar markt te gaan. 

In dit artikel vertellen we je over de verschillende kerstmarkten in Boedapest, en over andere winter gerelateerde activiteiten die je in deze gezellige periode kunt doen, zoals schaatsen.

Vörösmarty Plein

De kerstmarkt op dit plein is elk jaar de grootste van de stad, en trekt dan ook heel veel bezoekers. Dat deze markt zo bekend is, is niet raar. Het is namelijk de oudste van de stad. Veel locals komen hier dus elk jaar naar terug met familie of vrienden om inkopen te doen, maar ook om te genieten van de lekkere hapjes en drankjes. Veel spullen die je hier kunt kopen hebben met kerst te maken, logisch natuurlijk. Maar je kunt er ook dingen vinden met een winters thema, of bijvoorbeeld speelgoed en hebbedingetjes die niet persé met een seizoen verbonden zijn. 

Doordeweeks is er live muziek van 17 uur tot 20 uur. In het weekend begint de muziek een uurtje eerder, om 16 uur. 

Kerstmarkt in Boeda

In stadsdeel Boeda wordt elk jaar een kerstmarkt georganiseerd die niet erg bekend is, maar wel een bezoek waard is. Er komen veel locals, maar niet zo veel toeristen. Hierdoor is het een perfecte markt voor degenen die de grote toeristische activiteiten een beetje willen vermijden.

Op deze kerstmarkt worden ook twee kleine ijsbanen aangelegd, die samen met de hoge kerstboom voor een geweldige sfeer zorgen. 

De markt vindt in 2019 plaats van 29 november tot en met 23 december.

Kerst & Winter festival in Városháza Park

Als je met kinderen naar Boedapest gaat in de kerstperiode, moet je dit evenement zeker niet missen. Deze kerstmarkt staat bekend als zeer kindvriendelijk. Er worden dan ook veel gratis concerten en voorstellingen gegeven. Ook kunnen kinderen deelnemen aan diverse workshops. 

Een aantal concerten en voorstellingen hebben een Christelijk thema. Zo zijn er bijvoorbeeld Bijbellezingen voor kinderen. Maar er zijn ook Goochelshows en muzikale optredens van lokale artiesten. Er is dus voor iedereen wel iets te ontdekken.

Op het moment van schrijven zijn de begin en einddatum voor 2019 nog niet bekend. Je kunt ervan uitgaan dat de markt rond mid/eind-november opent, en eind december sluit.  

Kerstmarkt bij de Stefanus Basiliek

Boedapest kerstmarkt

Deze jaarlijks terugkerende kerstmarkt is altijd prachtig versierd. In het midden van de markt vind je een ijsbaan waar je lekker kunt schaatsen. Daaromheen staan zo’n 100 kraampjes met van alles en nog wat; eten, drankjes, cadeautjes, handgemaakte spullen… 

Schaatsen is trouwens gratis voor kinderen tot 14 jaar! Zo houdt je extra geld over voor de cadeautjes en het lekkere eten. 

De markt opent meestal in de laatste week van november. Op het moment van schrijven staat de datum voor 2019 nog niet vast, maar de markt zal de hele maand december sowieso geopend zijn. 

Kerstmarkt in Gozsdu Udvar

In deze overdekte promenade in de Joodse wijk kun je volop genieten van de diverse bars en restaurants. Van eind november tot Kerst wordt er een relatief kleine kerstmarkt georganiseerd. Het is er gezellig maar je bent wel snel klaar met het bekijken van alle kraampjes. Ben je toch in de buurt voor een bezienswaardigheid, neem hier dan zeker een kijkje. Maar als je er lang over doet met het openbaar vervoer of te voet, dan kun je waarschijnlijk beter naar één van de grotere kerstmarkten gaan. 

Andere winterse activiteiten in Boedapest

Een kerstboom mag natuurlijk niet ontbreken in de koude maand december. Om een hele mooie en hoge boom te zien ga je naar het Hongaars Parlementsgebouw. Als je hier dan toch bent om de boom die buiten staat te bewonderen, kun je ook naar binnen bij het prachtige gebouw. Je hebt hier echter wel een gids voor nodig. De gids vertelt je over de geschiedenis en achtergrondinformatie over het gebouw met het prachtige trappenhuis. Om zeker te weten dat je naar binnen kunt is het verstandig om je kaartjes van te voren online te kopen.

Heb je het koud gekregen van het rondlopen over de kerstmarkten en het schaatsen? Kom dan tot rust in één van de vele badhuizen in de stad. Met zo’n 125 badhuizen heb je keuze genoeg, en is er altijd wel één in de buurt. De warme baden zijn goed voor je spieren, en geven je een echt wintervakantie gevoel. 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be