Tunesië is een klein land in Noord-Afrika. Het ligt aan de Middellandse Zee tussen Algerije en Libië. Je kan er met de Tunesische dinar betalen, de landstaal is er Arabisch en de hoofdstad Tunis. Zo’n 99% van de Tunesische bevolking is moslim.

Het klimaat

In het noorden van Tunesië heerst een warm zeeklimaat; te vergelijken met bijvoorbeeld Marokko. Dat wil zeggen dat de winters mild maar nat zijn en de zomers droog en warm. Het zuiden van het land kent dan weer een warm woestijnklimaat. Daar zit je namelijk middenin de Saharawoestijn. In andere delen van Tunesië heerst een steppeklimaat.

Wat valt er te doen in de hoofdstad?

Tunis, Tunesië

De hoofdstad van Tunesië is Tunis. Deze stad ligt in het noorden van het land en telt meer dan 1 miljoen inwoners. Het oude centrum van de stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En terecht! De Djemaa ez Zitouna, of Zitounamoskee, is het oudste gebouw in de stad en is werkelijk prachtig.

Voor een heerlijke maaltijd moet je bij Chez Slah zijn. Dit restaurant ligt in het centrum van de stad, maar het voelt alsof je op een andere planeet zit. Je krijgt er traditioneel eten aan een schappelijke prijs. Qua architectuur lijkt Tunis enigszins op bijvoorbeeld Marrakech.

Reizen mag weer, maar waar naartoe?
Ontvang inspiratie en tips eenvoudig via e-mail. Mis dit niet.
Ja, verstuur mij inspirerende reistips via email!

En in de rest van het land?

Carthago was ooit een bruisende handelsstad, maar nu zijn het jammer genoeg vooral ruïnes. De ruïnes staan sinds 1979 op de UNESCO Werelderfgoedlijst nadat ze in bedreiging kwamen door de uitbreiding van de hoofdstad Tunis. Er is ook een ander stadje dat Carthago heet en dat wel nog bewoond wordt. Daar staat het presidentiële paleis en hebben ook veel landen hun ambassades. Het is dus zeker wel een belangrijke stad voor Tunesië.

El Djem is het Rome van Tunesië. Je hebt er een groot amfitheater dat over de jaren heen zeer goed bewaard gebleven is. Het bood plaats voor zo’n 35.000 toeschouwers die regelmatig naar gladiatorengevechten kwamen kijken. Je kan de verschillende verdiepingen van het amfitheater bezoeken en in de zomer worden er ook klassieke concerten georganiseerd.

Ook het pittoreske stadje Sidi Bou Said moet zeker op jouw lijstje. Het ligt aan de Middellandse Zee. Alle huizen zijn blauw en wit geschilderd, wat voor een extra leuk beeld zorgt. Het is er zeer romantisch en bij de jachthaven kan je terecht voor heerlijk eten. Het stadje ligt op een heuvel dus hoe hoger je klimt, hoe beter het uitzicht wordt!

Klaar om Tunesië zelf te trotseren? Dan kan je hier alvast een goeie last minute scoren. Veel reisplezier!

Vond je dit interessant? Abonneer je nu op de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang meer inspiratie en tips eenvoudig via e-mail. Mis dit niet → Ontdek het hier!

GRATIS reisgids ontvangen? Kies uit deze 20 citytrip bestemmingen