Kaapverdië is dé plek bij uitstek om helemaal tot rust te komen. Je kan er genieten van een schitterend klimaat, prachtige stranden, mooie natuur en een verrijkende cultuur.  De Kaapverdische eilanden, dat is het paradijs op aarde.

Algemeen

Kaapverdië, ofwel Cabo Verde op z’n Portugees, is een land dat bestaat uit een groep van 12 eilanden. Het land heeft een vulkanische oorsprong en bevindt zich voor de westkust van Afrika in de Noordelijke Atlantische Oceaan. Elk eiland heeft een uniek karakter dat elke reiziger kan verleiden. Kaapverdië is een mix van Afrikaanse en Portugese invloeden, vol bezienswaardigheden met vermeldingen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, parelwitte stranden, fantastische surfspots, adembenemende landschappen en heel veel zon. De zon schittert namelijk een heel jaar door op Kaapverdië. Er is een vrij constante temperatuur tussen de 26 en 30 graden Celcius. De beste periode om naar Kaapverdië af te reizen, is van september tot juni.  

Door zijn verschillende eilanden is Kaapverdië niet zomaar een land met één bestemming, maar weliswaar een eilandengroep met vele bestemmingen.  Er wordt ook wel eens gesproken over de Zeven Wonderen van Kaapverdië. Die zijn het Santa Mariastrand en de zoutpannen Pedra de Luma op het eiland Sal, de Vianawoestijn op Boavista, de Fogovulkaan op het eiland Fogo, de nationale parken Monte Gordo en Carbeirinho op het eiland Sao Nicolau, en een iconische berg op het eiland Sao Vicente.

Populaire eilanden

De populairste bestemmingen volgens Tui zijn de eilanden Sal en Boa Vista. Deze eilanden hebben prachtige, eindeloze witte stranden waar je helemaal in vakantiestemming komt.

Sal

Sal

Sal, dat is wegdromen en lekker luieren op het strand.  Het Santa Mariastrand is 8 km lang. En er is meer! Sal dankt zijn naam aan de jarenlange zoutwinning die één van de belangrijkste industrieën van het land was. In de zoutmijn Pedra de Lume, een enorme krater, kan je ronddrijven op zout water. Het is net zoals drijven op de Dode Zee, alleen is dit water ongeveer 100 keer zouter dan de Dode Zee. Een must do!

Kitesurfers vinden ook een thuis in Sal. De wind komt er bijna altijd uit dezelfde richting en dat zorgt voor zalige golven waar (kite)surfers maar al te graag op surfen.

Boa Vista

Boa Vista, Kaapverdië

De naam van het eiland Boa Vista staat voor ‘mooi uitzicht’ en dat is volledig terecht. Het eiland bestaat uit witte zandstranden en helderblauw water. Windsurfers en duikers zijn hier bij het juiste eiland aanbeland. Het is de ideale plaats om te zonnen of rustgevende strandwandelingen te maken.

Er valt meer te beleven dan enkel zonnen. Boa Vista heeft prachtige huizen die destijds gebouwd werden door de Portugese kolonisten. Er is een keramiekfabriek, een grote kerk en de schoonheid van de natuur zal je ook niet ontgaan. Wie iets actiever wil doen, kan met een jeep de woestijn in trekken en de duinen ontdekken.

Naast deze twee eilanden heeft Kaapverdië natuurlijk nog een heleboel andere eilanden waar je absoluut dingen wilt ontdekken en ervaren tijdens jouw vakantie. Dat is perfect mogelijk! Er vliegen vliegtuigjes tussen de verschillende eilanden heen zodat jij alles kan ontdekken wat je maar wil. Sal en Boa Vista zijn eilanden met typische mooie stranden. Terwijl de andere eilanden heel wat anders in petto hebben: tropische begroeiing, dolfijnen, bijzondere vissen, vulkanen, bergen, bruisend nachtleven, cultuur, …

All inclusive vakantie

TUI heeft de voorbije jaren prachtige RIU-hotels gebouwd op de eilanden Sal en Boa Vista waar jij kan genieten van een all-inprogramma. Na slechts zes uurtjes vliegen vanuit België of Nederland kom je aan in Kaapverdië waar je een droomvakantie te wachten staat. TUI biedt jou een luilekkerplezier aan. Ter plaatste bieden de TUI-hostessen je de mogelijkheden om georganiseerde uitstappen te doen of het eiland helemaal zelf te ontdekken. De hotels van RIU zijn direct aan de paradijselijke stranden gelegen en erkend met een duurzaamheidslabel.

En om af te sluiten … Volgens het Amerikaanse CNN, ‘s werelds grootste nieuws- en informatienetwerk, zijn de Kaapverdische eilanden dé bestemming om te bezoeken in 2018. Ze omschrijven het als een unieke exotische vakantiebestemming met een eigen karakter. Aan jou om dat zelf te ontdekken.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.