Marokko is een koninkrijk in het noorden van Afrika. Mohammed VI is de 18de en huidige koning van het land. De officiële landstalen zijn Arabisch en Berbers, de hoofdstad is Rabat en de munt de Marokkaanse dirham.

Het klimaat in Marokko

Marokko is over het algemeen een droog, warm land. De winters zijn mild en de zomers extreem heet. Ook valt er zo goed als geen neerslag. Een uitzondering daarop is het noorden van Marokko: het Rifgebergte en het Midden-Atlas gebergte. Daar valt op sommige momenten meer regen dan bij ons. Deze neerslag valt dan vooral tussen november en april, de rest van het jaar is het er ook droog.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

In de periode van juni tot en met september liggen de maximumtemperaturen ver boven de 30 graden Celsius. Houd daar dus zeker ook rekening mee wanneer je je reis boekt.

Wat kan je doen in Rabat?

Rabat, Marokko

Chellah is een ruïne van een Romeinse stad. Het ligt in een buitenwijk van de hoofdstad, Rabat, maar is de uitstap zeker waard. De stad werd in 1154 achtergelaten en werd daarna door de Almohaden gebruikt als begraafplaats.

De Hassantoren is de toren van een moskee die nooit afgewerkt werd. Bij deze rode toren is ook het mausoleum van Koning Mohammed V te bezoeken. In dit mausoleum liggen enkele van de vorige koningen van het land begraven.

En in de rest van het land?

Het stadje Chefchaouen werd origineel gebouwd als vluchtelingenkamp. Ondertussen is het uitgegroeid tot één van de bekendste plaatsen in Marokko. Het wordt beschouwd als heilige stad en er zijn 8 moskeeën om te bewonderen. Maar wat Chefchaouen écht speciaal maakt, is de kleur. Alle huizen zijn namelijk indigoblauw geschilderd. Een unieke plaats, dat is het zeker.

In een klein dorp in het Atlasgebergte ligt de ruïne van het Tin Malfort. Ondertussen is het een moskee geworden, en het is trouwens één van de weinige moskeeën waar ook niet-moslims binnen mogen.

De Todghakloof is een gigantische kloof in de Atlas die tot stand is gekomen door de stroming van de Todgharivier. Als je deze kloof wil bezoeken, reis je best naar het einde van de kloof. Daar is hij namelijk maar 10 meter breed, maar wel 160 meter diep.

Wie van avontuur houdt, moet zeker eens naar de Friouatogrotten. Deze grotten zijn gigantisch diep, maar niemand weet precies hoe diep. Het diepste punt dat al gemeten is, lag 272 meter onder de grond. De Friouattogrotten zijn trouwens de grootste in heel Noord-Afrika.

Wil je Marokko zelf ontdekken? Boek dan hier je last minute.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be