Wat kan je nou verwachten van een klein eilandje in de Middellandse Zee, met een oppervlakte van iets meer dan 300 vierkante kilometers? Je zou denken dat je er niet veel van mag verwachten, maar dat zou je dan wel verkeerd denken. Malta is namelijk een verrassend eilandje, dat meer te bieden heeft dan zijn afmetingen zouden doen vermoeden. We nemen je mee langs de mooiste, meest unieke, bezienswaardigheden van het eiland.

Megalithische tempels

Houd je van het bezoeken van historische bouwwerken? Maakt niets je gelukkiger dan zwerven door ruïnes, terwijl je de gebouwen probeert voor te stellen zoals ze ooit waren? Malta heeft met zijn megalithische tempels bouwwerken die ouder zijn dan de piramides, die spreken dus zeker wel tot de verbeelding. Geloofd wordt dat deze tempels dateren uit 3600 – 2500 voor Christus. Je vindt ze verspreid over het hele eiland, maar gezegd wordt dat Ħagar Qim een bezoek het meeste waard is.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De Dom van Mosta

Dit is een prachtige oude Dom. Deze kerk werd in de tweede wereldoorlog geraakt door drie Duitse bommen. De eerste twee kwamen niet door de grote koepel van de dom heen. Ze belanden hierdoor op straat, maar explodeerden niet. De derde doorboorde de koepel wel, maar ontplofte eveneens niet. Om deze reden wordt een replica van de bom bewaard in de Dom, waar je hem kan komen bekijken.

De hoofdstad Valletta

Valletta

Valletta is de hoofdstad van Malta. Een bezoek aan deze stad is de moeite zeker waard, hij staat dan natuurlijk ook niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Sommige van de gebouwen in deze stad zijn duizenden jaren oud. Als je Valletta bezoekt, loop dan ook even binnen bij de Sint-Janscokathedraal. Niet alleen wordt hier ‘de onthoofding van Johannes de Doper’, geschilderd door Caravaggio, tentoongesteld, maar deze kerk bezit zelf ook een grote schoonheid. Het is dan ook niet voor niets dat deze kerk de belangrijkste toeristische attractie van heel Malta is.

Strandleven

Wanneer je een eiland in de Middellandse zee bezoekt, dan moet je natuurlijk ook wel even van het water genieten. Hoewel Malta genoeg monumenten heeft en je jouw hele vakantie daaraan zou kunnen besteden, is het strand ook zeker even lekker.

Malta ligt onder Sicilië en ten oosten van Tunesië en heeft dus een heerlijk Mediterraan klimaat. De zomer is er een stuk langer dan het in ons westelijke Europa is. Deze duurt namelijk van april tot november. Zelfs in de winter is de temperatuur nog redelijk aangenaam. De gemiddelde temperatuur ligt dan op 12 graden celsius. Je kan het lekkerst zonnebaden aan de Inland Sea of op het strand van Ramla, met zijn goudrode zand. Wil je zonnebaden zoals de locals dat doen? Ga dan naar de Baai van Mistra.

Zoals je kan lezen is er in Malta voor iedereen wel iets te doen en heb je daar ook nog eens bijna het hele jaar mooi weer bij. Een bezoekje aan de eilanden van Malta is dan ook zeker de moeite waard, zelfs buiten het hoogseizoen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be