De ruïnes van Pompeii horen op het dit-mag-je-niet-missen-lijstje van iedere reiziger te staan. In 79 n.Chr. werd deze stad bedolven door lava doordat de Vesuvius vulkaan was uitgebarsten. In 1748 ontdekte men deze stad en werden de eerste opgravingen uitgevoerd. Hierdoor is het een van de best bewaarde Romeinse steden op aarde.

Een rijke en welvarende stad

Tot op het moment van de uitbarsting was Pompeï een erg welvarende stad. Deze stad lag in de baai van Napels en er woonde wel 25000 mensen. Voor die tijd was dat natuurlijk erg veel. De grond was er erg vruchtbaar. Hierdoor had men genoeg te eten en veel handelswaar. Dit resulteerde in veel handelsnijverheid en een haven die druk bezocht werd. Hierdoor was de stad rijk en welvarend.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Je kunt de gebeurtenis zelf ervaren

Een wetenschapper ontdekte tijdens de opgravingen dat er onder een dikke laag lava allemaal holle ruimtes waren ontstaan. Deze zijn ontstaan doordat de lichamen van de inwoners van Pompeii in de loop der eeuwen zijn vergaan. De archeologen goten gips in de holle ruimtes, hierdoor zijn de mensen en dieren van die stad als het ware in gips terug getoverd. Nu kun je goed zien hoe de mensen gestreden hebben voor hun leven. Je ziet goed hoe ze gevlucht zijn en welke strijd ze hebben geleverd.

Prachtige fresco’s

Tegen de stadsmuur aan, ten zuidwesten van Pompeii, ligt het amfitheater. Deze werd voor gevechten met wilde dieren en gladiatorengevechten gebruikt. In 59 n. Chr vonden er in dit theater veel rellen plaats tussen de inwoners van Pompeii en het naburige Nuceria. In het Nationaal Archeologisch Museum in Napels hangt een fresco waarop deze rellen staan afgebeeld. Dit is enkel een voorbeeld van de vele prachtige fresco’s die je in Pompeii  kunt vinden. Door de lava deken is alles zo goed bewaard gebleven. Hierdoor kun je genieten van de meest prachtige muurschilderingen. Dit maakt dit stadje dan ook uniek.

Struin heerlijk door alle straatjes en geniet

Je vindt in deze stad prachtige woonhuizen en oude straatjes. Je vindt hier ook het huis van Vettii. Dit huis was van een aantal steenrijke handelaren. Hier vindt je een prachtig gerestaureerde tuin, deze staat vol met beelden en fonteinen. De kamers van het huis bestaan uit muren met prachtige fresco’s. Op deze fresco’s vindt je veel mythologische onderwerpen. Dit is natuurlijk maar een van de vele schoonheden die je in deze stad vindt.

Overige informatie

Op de website die over Pompeii zelf gaat vindt je veel relevante informatie. De openingstijden zijn doorgaans van 08.30 tot 19.30 uur. Check het natuurlijk wel even van te voren. De toegangsprijs van de opgravingen is rond de €13,00. Je kunt de opgravingen van Pompeii bereiken met de Circumvesuviana. Dit is een treinlijn die om de Vesuvius heen gaat en bij Stazione di Pompei stopt.  Zorg wel dat je alles even na checked voor je gaat. Maar zet deze bezienswaardigheid zeker op je dit-mag-je-niet-missen-lijstje.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be