Je hebt beslist om toch nog op reis te gaan en dus heb je een last minute geboekt. En wat voor één, binnenkort vlieg je naar het prachtige Mexico. Het land van de sombrero’s, taco’s en piñata’s. Maar het heeft nog veel meer te bieden. Omdat je waarschijnlijk niet meer de tijd hebt om alles tot in de puntjes voor te bereiden, zetten wij de belangrijkste zaken even op een rijtje.

Mexico is gelegen in Noord-Amerika en grenst aan de Verenigde Staten, Guatemala en Belize. Mexico-City is de hoofdstad, de officiële landstaal is Spaans en je betaalt er met de Mexicaanse peso. Let wel op, er is een uurverschil (UTC-5 tot -8) en het kraantjeswater is niet veilig om te drinken. Drink en gebruik water uit flesjes en vermijd ijsklontjes.

Bezienswaardigheden

Prachtige stranden in Mexico

Eerst en vooral is Mexico een prachtige bestemming om te zonnen en te relaxen. Mexico biedt dan ook parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. De bekendste badplaatsen zijn:

  • Playa del Carmen: een van de populairste bestemmingen in Mexico. Er zijn hotels, verschillende stranden en daarnaast tal van bezienswaardigheden in de omgeving. Ook hangt er een typische Mexicaanse sfeer.
  • Acapulco: deze badplaats ligt in Guerrero. Ook hier zijn veel hotels en stranden. Het klifduiken is hier ook een bekende attractie. Let wel op, buiten de hotelzones is er dikwijls armoede en dat gaat meestal gepaard met geweld en ellende.
  • Cancún: deze badplaats ligt op het schiereiland Yucatán. Het is het walhalla van de hotels en winkelcentra. Je kan er ook verschillende excursies en wateractiviteiten doen.

Ben je meer een cultuurliefhebber? Dan kom je in Mexico ook zeker niets tekort. Deze bezienswaardigheden moet je zeker bezoeken:

  • Yucatán: er zijn verschillende redenen om dit schiereiland te bezoeken. Je hebt er de wereldberoemde Mayastad Cobá en de honderd treden tellende tempelpiramide Nohoch-Mul. Ook vind je er de stad Chichén Itzá met zijn tempel van Kukulcan.
  • Mexico-Stad: in de hoofdstad zijn er ook verschillende bezienswaardigheden terug te vinden. Je hebt er het  plein van de grondwet ‘Plaza de la Constitución’ en daar hangen nog verschillende bezienswaardigheden aan vast. Je hebt er de kathedraal van de stad, het Nationaal Paleis en het Museo Nacional de Culturas. Ook staat het plein zeer bekend om de laatste resten van de belangrijke tempelpiramide van de Azteken. Op de rotonde van de Paseo de la Reforma staat een standbeeld, het is een van de symbolen van de stad. Daarnaast vind je er ook de basiliek van Guadalupe.
  • Veracruz: een leuk stadje waar de locals graag rondhangen. Er zijn ook veel bezienswaardigheden: een prachtige kathedraal, stedelijk paleis, oude vuurtoren Pemex, Fort San Juan de Ulúa, Veracruz Aquarium en verschillende musea,  zoals het Museo de la Ciudad.
  • Guadalajara: het is de tweede grootste stad van Mexico en het biedt prachtige gebouwen en pleinen. Je hebt er de kathedraal van Guadalajara, het Teatro de Degollado, Templo del Expiatorio Santísmo Sacramento, de pleinen Plaza de Armas, Plaza de la Liberación, Plaza Guadalajara, Plaza Tapatia en Plaza del Agave.

Als je eerder van natuur houdt, is Mexico ook zeker iets voor jou! Aan fauna en flora geen gebrek. Er zijn verschillende natuurparken zoals het Xcaret park, Cozumel Pearl Farm en Reserva de la Biosfera de Calakmul.

Fauna, flora en klimaat

Mexico heeft heel veel te bieden op het gebied van fauna en flora. Zo zijn er 707 soorten reptielen, 483 soorten zoogdieren, 290 amfibieën en 26.000 soorten flora. Daarnaast bestaan er 34 biosfeerreservaten en 68 nationale parken.

In de zomermaanden is het regenseizoen, daarom is Mexico de ideale winterzonbestemming. Yucatán en de staten Tabasco, Chiapas, Veracruz en Oaxaca kennen een tropisch regenwoudklimaat. Ten noorden van de kreeftskeerkring is er vooral een woestijnklimaat. In de zomermaanden kunnen er ook orkanen voorkomen.

Nog geen last minute geboekt, maar ben je het wel van plan? Kijk hier welke last minutes nog beschikbaar zijn. Een optie is overigens om Mexico samen met de Verenigde Staten te combineren!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.