Düsseldorf is meer dan alleen bier drinken en Bratwurst eten. Wat maar weinig mensen weten, is dat de stad flink door Japan is beïnvloed. Ook eten en drinken op grote hoogte is mogelijk. Citrytrip.be heeft een paar tips om culinair te genieten in deze Duitse stad. Krijg jij er ook zo’n trek en dorst van?

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Een beetje Japan in Düsseldorf

In Düsseldorf zijn nog genoeg sporen van het grondgebied dat werd omsloten door de Japanners. Duitsland en Japan werkten namelijk kort na de Tweede Wereldoorlog samen met de Japanners. Daardoor zijn er nu nog steeds talloze Japanse winkels en restaurants in de stad te vinden.

Als je echt Japans wilt eten, kun je een keer naar Takumi gaan. Het is er soms zo druk (vooral rond luch- of de warme maaltijd) dat je even in de rij moet staan. Niet zo gek dat het er druk is; als we de ervaringsdeskundigen mogen geloven hebben ze hier heerlijke dumplings, ramen en gyoza.

Zelf Aziatisch leren koken kan ook in Düsseldorf. Daarvoor ga je naar Tains, een redelijk grote supermarkt met een afhaalrestaurant. Er worden in de supermarkt allerlei kookworkshops gegeven.

Carlsplatz

We noemen Carlsplatz maar even als een geheel, want hier zijn echt talloze tentjes te vinden waar je lekker kunt eten en drinken. Om er maar een paar te noemen: Pure Pastry, Kaffeereich en Concept Riesling. Je vindt hier lekkere koffie en mooie wijnen. Bij Pure Pastry eet je, zoals de naam al doet vermoeden, de mooiste taartjes. Bijna zonde om op te eten. Bijna!

Altbier

Dusseldorf Altstadt

Je bent niet in Duitsland geweest als je geen echte Altbier hebt gedronken. Düsseldorf is de thuishaven het het Altbier. Traditioneel wordt dit geschonken in een limonadeglas van 200 ml. Alleen toeristen drinken grote glazen vol. Je kunt hier niet ongegeneerd zitten gieten, want de obers houden precies bij hoeveel glazen je al hebt gehad.

Je kunt ook genoeg brouwerijen bezoeken, zoals Kürzer, Im Füchschen en Zum Schlüssel. Kürzer vind je in de oude stad, im Füchschen aan de Ratinger Straße en Zum Schlüssel aan de Bolkerstraße. Bij deze brouwerijen vind je de echte klassieke bieren en leer je bovendien meer over wat je drinkt. Zeker een aanrader voor de liefhebber van bier.

The Paris Club restaurant

Luxe dineren? Dat kan in The Paris Club Restaurant. Dit restaurant vind je op de bovenste verdieping van het 25 Hours-hotel. Hier eet je geen Duitse klassiekers, maar krijg je de Franse keuken voorgeschoteld. Hier staan steak tartaar, slakken, kip met lavendel en eend op het menu.

Doordat het restaurant zich op de bovenste etage bevindt, heb je meteen een mooi uitzicht over Düsseldorf. En als je na het touren door Düsseldorf wat moe geworden bent, kun je beneden meteen een kamer huren.

Lees ook: De DüsseldorfCard en zijn vele voordelen

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be