Brugge, een stad waar je geniet van de sfeer! Maar ja, zo langzamerhand staat het internet vol met tips wat je allemaal moet zien in Brugge. Wat men vaak vergeet is dat eten ook een manier is om een stad of land te leren kennen. Zo heeft iedere stad zijn eigen specialiteiten, en zijn er altijd wel wat eetgelegenheden met een heel apart concept te vinden. Daarom focussen wij ons hier op de plaatsen waar je kunt genieten van lokale lekkernijen in Brugge.

Bistro ’T Zwart Huis

Het beschermde monument ‘t Zwart Huis in Brugge werd gebouwd in 1482 en droeg vroeger de naam ‘De Pensée’. Het gebouw was oorspronkelijk een koopmanswoning. Het mooie pand is maarliefst 19 meter hoog. Toch was de gevel oorspronkelijk hoger, en zelfs bewerkt met kantelen. Vele jaren later is deze koopmanswoning omgetoverd naar een plaats om heerlijk te eten. Naast dat het pand er mooi is, is het ook belangrijk om te weten wat er zoal op de kaart staat. De gerechten zijn redelijk klassiek, en bestaan vooral uit vlees of vis. Je zult zeker niet hongerig deze bisto verlaten.

Tijdens je bezoek aan dit pand kun je nog wat mooie en originele details ontdekken. Kijk dus goed rond, en vooral omhoog en in de hoeken! Zo zie je boven één van de authentieke schouwen een houtsculptuur.

Brugge eten


Huisbrouwerij De Halve Maan

We hebben het wel over eten in Brugge, maar een biertje hoort daar natuurlijk ook bij. Om naast het proeven van de Brugse biertjes ook nog wat te leren, raden we je aan naar Huisbrouwerij De Halve Maan te gaan. Hier is namelijk een leuk museum te vinden. Ook zijn er elke dag rondleidingen door de moderne brouwerij, en uiteraard ook het museum. Het is erg leuk om te zien en horen hoe bier nu eigenlijk gemaakt wordt.

Je kunt hier trouwens ook lekker lunchen. In de historische brouwerij is een brasserie gevestigd, waar altijd een warme en gezellige sfeer hangt. Je kunt er zelfs genieten van het terras wanneer het weer het toelaat. Van donderdag tot en met zaterdag kun je er ook in de avond terecht. De keuken is dan open van 18 uur tot 21 uur.

Guillaume Restaurant

Als je een fan bent van de Franse cuisine, moet je eens bij dit restaurant gaan eten. De keuken is creatief, maar je herkent zeker de Franse smaken die altijd terugkomen. Het menu wisselt elke maand, waardoor het interessant is om regelmatig terug te keren naar dit restaurant. Zo kun je natuurlijk ook de gerechten proeven die echt bij het seizoen passen.

Ook staan er surf en turf gerechten op de kaart, en zelfs kreeft! Je kunt hier dus terecht voor een luxe en smakelijke maaltijd, bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid of een romantische avond.

Uiteraard verwacht je in een restaurant als dit ook goede wijnen, en personeel dat weet wat ze aanbieden. Je zult niet teleur worden gesteld, want de Maître d’hôtel biedt je een prachtige wijnkaart aan.