Mijn favoriete citytrip is en blijft Londen. Dé stad aller steden, wat mij betreft. En ondertussen is Groot-Brittannië zo geëvolueerd dat een restaurantbezoek een topgebeurtenis is. Het typische cliché van weleer -het eten in Engeland is vreselijk!- is al jarenlang achterhaald. Londen is niet langer zo maar een metropool, maar het is vooral ook een culinair paradijs.

De wereldstad is een smeltkroes van smaken en culturen. En dat is heel duidelijk merkbaar, want op culinair vlak is Londen enorm gevarieerd geworden, tot zelfs exotisch. Je maakt er een smaakvolle wereldreis: van de Italiaanse, over de Arabische en de Aziatische naar de Zuid-Amerikaanse keuken. Maar ook de Britse keuken moet je geproefd hebben. Dit is een vrij traditionele keuken, met groenten, vis, vleeswaren en kaas. Nog een leuke insteek zijn de stalletjes, tentjes en foodtrucks die je laten proeven van heerlijke specialiteiten en snacks.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Telkens ik naar Londen terugkeer, staat mijn citytrip in teken van een ander thema. De ene keer is dat shopping, de andere keer zijn dat parkbezoeken, dan focus ik me eens op kunst en musea of ga ik een volledige wijk of district grondig verkennen. Net voor mijn voorlaatste Londen stedentrip werd ik geïnspireerd door ‘business and finance’ en daarom ging ik op verkenningstocht in The City, het financiële hart van Londen. Deze keer sluit ik mijn citytrip naar de Britse hoofdstad een paar kilo’s zwaarder af… Culinair is Londen echt top! Smaakt naar meer!

Wil je meer lezen over Londen? Op deze pagina vind je een uitgebreid citytripdossier over deze boeiende stad terug

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be