Málaga is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Málaga in Spanje, en ligt op iets meer dan 100 km van de Straat van Gibraltar. Dit deel van de kust wordt de Costa del Sol (kust van de zon) genoemd, en dat is niet zonder reden. Deze streek, en vooral een citytrip Málaga zelf, is erg populair onder toeristen. Maar let op, er zijn momenten in het jaar dat sommigen beter een ander plaatsje in Spanje kunnen bezoeken. We vertellen je hier wat meer over het klimaat in Málaga, en de beste periodes om deze stad te bezoeken.

Warme zomers in Málaga

Het kan erg warm worden aan de Costa del Sol, en zo ook in Málaga. Vooral juli en augustus zijn warme maanden. Deze zijn perfect voor diegenen die graag uren op het strand in de zon liggen. Kun je niet zo goed tegen de warmte en de felle zon, dan kun je beter deze maanden vermijden. De temperatuur loopt regelmatig op tot zo’n 30 graden in de zomer. Maar het kan ook makkelijk 35 graden worden. ‘s Avonds koelt het weinig af, en wordt er dus ook veel buiten gegeten.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Als je hier tijdens de zomermaanden bent, begrijp je meteen waarom veel mensen ‘s middags een dutje doen, en ‘s avonds pas laat gaan eten.

Milde winters in Málaga

In de winter is het heerlijk vertoeven aan de Costa del Sol. December en januari zijn de koelste maanden, met gemiddeld maximaal 16/17 graden. De gemiddelde minimum temperatuur ligt rond de 8/9 graden. Wel is er meer kans op regen dan in de zomer. Voor een stedentrip zijn deze temperaturen goed te doen, en sowieso hoger dan bij ons.

Lente en herst

In maart t/m juni, en september / oktober liggen de temperaturen vaak tussen de 20 en 30 graden (op uitzonderingen na). Als je veel wil bezoeken tijdens je vakantie, en dus aardig wat zal lopen, zijn dit de beste maanden om op vakantie te gaan. Wel is het zeewater dan wat koeler, dus voor een strandvakantie kun je beter tot juni / augustus wachten.

Zon aan de Costa del Sol

In juni t/m augustus kun je zo’n 10 à 11 uur zon per dag verwachten, met een UV-index van 8-10. Flink smeren met zonnebrandcrème is dus geen overbodige luxe. Houd dit ook in gedachten wanneer je je koffer inpakt, en al helemaal wanneer er kleine kinderen mee gaan. T-shirts met korte mouwen, petjes en zonnebrillen horen zeker op je lijstje te staan.

In de winter schijnt de zon gemiddeld 5 uur per dag, wat vergeleken met sommige landen helemaal niet slecht is. Je kunt dus alsnog lekker rondwandelen en de stad ontdekken.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be