Mauritius is een eiland bij Madagascar. Het ligt in de Indische Oceaan en is ongeveer 2.000 vierkante kilometer groot. Het land heeft 3 officiële landstalen: Engels, Frans en Mauritiaans Creools. De hoofdstad is Port Louis en je betaalt er met de Mauritiaanse roepie.

Port Louis

Port Louis, Mauritius

Port Louis is de hoofdstad van Mauritius. In de Central Market kan je terecht voor alles wat je maar wil. De markt werd in 2014 gerenoveerd en is tegenwoordig veel properder dan vroeger. Groenten en fruit zijn er in overvloed, maar ook souvenirs zal je er zeker vinden.

Boekenliefhebbers kunnen in Bookcourt terecht. Dat is de beste boekenwinkel van het hele land op vlak van assortiment. Je vindt er boeken over verschillende onderwerpen en in verschillende talen. 

Andere bezienswaardigheden

In Mauritius is er één nationaal park: het Black River Gorges National Park. Dit park bevindt zich in het zuidwesten van het land. Het is een kleine 68 vierkante kilometer groot en er is zo’n 60 kilometer aan wandelpaden om op verkenning te gaan.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Gratis: Ontdek hier onze gratis cityguides!

Chamarel is een klein dorpje dat bekendstaat om zijn prachtige natuur en indrukwekkende natuurfenomenen. Eén van die fenomenen is de Seven Coloured Earths. Dat zijn zandduinen in 7 verschillende kleuren. De verschillende kleuren zorgen voor een heel surreëel maar extreem mooi beeld. De kleuren komen trouwens het mooist uit bij het ochtendlicht, dus vroeg gaan is de boodschap! In Chamarel is er ook een 100 meter hoge waterval om te ontdekken en over het hele gebied zijn veel koffieplantages opgezet.

Zoek je inspiratie voor een citytrip of weekend weg?
Ontdek de leukste bestemmingen wekelijks in je mailbox. Mis dit niet.
Ja, ik wil de leukste bestemmingen wekelijks per email ontvangen!

Het is niet echt een bezienswaardigheid, maar in Mauritius moet je zeker eens het streetfood uitproberen. Normaal is het nooit aangeraden om in andere landen eten langs de baan te kopen, maar in Mauritius is het gewoon te lekker om te laten liggen. Het eten is er namelijk een mengelmoes van Creoolse, Indische, Chinese en Afrikaanse invloeden. En oh, wat is het heerlijk.

Zoals je uit de verschillende landstalen wel kan afleiden, heeft Mauritius een heel uitgebreide cultuur. Het is een mix van mensen van verschillende afkomsten, en dat merk je ook. Er zijn heel wat prachtige tempels te bezoeken die zich van andere onderscheiden door hun gedetailleerde versieringen. De grootste tempel in het hele land is de Maheswarnath Shiv Mandir. Die ligt in het stadje Triolet en werd in het jaar 1888 gebouwd. Als je van plan bent om deze tempel te bezoeken, moet je zeker letten op alle details. Je zal versteld staan!

Qua klimaat valt Mauritius te vergelijken met bijvoorbeeld Kaapverdië en de Maleviden; heerlijk weer dus!

Zin om eens naar Mauritius te reizen? Dan kan je hier alvast zien welke last minutes op dit moment te vinden zijn.

Vond je dit interessant? Voor meer inspiratie en tips schijf je in op de wekelijks Citytrip.be nieuwsbrief → Ja, ik wil meer leuke bestemmingen ontdekken!