U gaat liever met de trein naar Berlijn? Een reisje maken is altijd een heuse onderneming. Ook al lijkt de afstand vrij klein, je moet je toch altijd inspannen om het tot een goed einde te brengen. Het verkeer is steeds drukker en drukker zodat je andere manieren moet zoeken. Als je met de trein naar Berlijn wil dan maak je de juiste keuze. Je moet niet zelf aan het stuur zitten maar kan relax wachten tot je aankomt.

Treinreis naar Berlijn in 7 uur

Het duurt ongeveer 7 uur eer je in Berlijn aankomt. Dat lijkt lang, maar in goed gezelschap van familie en vrienden is die tijd zo voorbij. Je kan spelletjes spelen, een boek lezen of  naar muziek luisteren. Voor je het weet ben je aangekomen en kan je de stad beginnen te bezoeken.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Vertrek vanuit Brussel-zuid met de TGV naar Berlijn. Een vaste verbinding die je er in geen tijd brengt. Je kan ook vaak vanuit andere grote stations opstappen die dan doorrijden en op andere plekken nog mensen ophalen. Eens je plaatsen geboekt zijn ben je zeker van een zeteltje en hoef je daar niet meer mee in te zitten.

Treintickets kopen naar Berlijn vanuit België

Met de trein naar Berlijn op Citytrip

Het aankopen van een treinticket naar Berlijn kan uiteraard ook al via het internet. Kijk eerst de data na die nog vrij zijn en die je voorkeur hebben om de reis te maken. Vergeet niet om dit zo goed mogelijk af te stemmen met het hotel waar je slaapt. Te lang moeten wachten eer je in je kamer kan, of te vroeg of te laat aankomen is niet zo leuk. Kijk eerst goed na welke voorwaarden het hotel stelt en stem daar de treinrit op af.

De kostprijs van een treinticket hangt af van enkele factoren. Het aantal mensen waarmee je boekt, volwassen of kinderen, de data van heen en terugreis en dergelijke meer. Het hangt ook wat af van de periode, een weekend met feestdag in, lang weekend periode, feestdagen. Op die momenten hebben mensen meer vrije tijd en beslissen ze van een citytrip te maken. Berlijn is een ideale keuze om dit te doen.

Er is heel wat geschiedenis te zien in Berlijn door alles wat ze hebben meegemaakt met de Tweede wereldoorlog en de Berlijnse muur. Het waren donkere periodes, maar die zijn nu helemaal omgedraaid en Berlijn is een bruisende stad geworden met miljoenen inwoners.

Met de trein naar Berlijn is dus gewoon de beste keuze. Je valiezen kunnen bij je in de wagon staan, je hoeft ze niet uit het zicht te zetten. En aangezien je toch enkele uren onderweg bent kan je ook een maaltijd nuttigen. Van te wachten begint de maag snel te knorren, dus begeef je naar de wagon met het restaurant.

Hebben we je interesse al gewekt? Wacht dan niet langer en begin vandaag nog met zoeken. Bekijk eerst de beschikbaarheid van hotelkamers in Berlijn en zoek daarna een best passende treinreis. Zo ga je een vlotte reis tegemoet en kom je terug met leuke verhalen!

 

Ook interessant om te lezen:

Citytrip Berlijn
Bezienswaardigheden Berlijn
Hotels in Berlijn

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be