Wie wil genieten van de prachtige kust, kan zonder nadenken naar Frankrijk afreizen. Van de ruige kust van Normandië tot de gele stranden in het zuidoosten van het land: Frankrijk heeft het allemaal te bieden. Maar zelfs in dit populaire vakantieland heb je baas boven baas. Wil je echt een bijzondere kust ervaren, dan raden wij je aan om naar het zuidwestelijke Morbihan af te reizen. Dit is misschien wel het meest betoverende stukje kust van Frankrijk.

Kust Morbihan Frankrijk

De omgeving van Morbihan vind je nergens anders

Morbihan betekent in het Bretons “kleine zee”. Dit klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar wanneer je Morbihan ziet, zul je ervaren wat dit betekent en waarom deze plek zo bijzonder is. Morbihan ligt aan de binnenzee. Het is een relatief klein stukje landschap van zo’n 20 kilometer breed, maar kent tientallen eilandjes. Dat zorgt voor idyllische plaatjes, maar de echte schoonheid van Morbihan openbaart zich tijdens de getijden. Wanneer eb overgaat in vloed, stroomt er maar liefst 400 miljoen kubieke meter zeewater de baai in. Het zorgt voor een prachtig schouwspel in dit unieke stukje Bretagne.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Al sinds 1990 beschermd natuurgebied

Morbihan heeft sinds 1990 de status van beschermd natuurgebied. Dat is zeer terecht, want de lokale flora en fauna zijn uniek. Dit betekent overigens niet dat Morbihan alleen uit natuur bestaat. Sfeervolle haventjes en oude dorpjes lijken haast lukraak verspreid te zijn door het kleine gebied. Morbihan zal nooit gaan vervelen. Door het stijgende en dalende water ziet de omgeving er op elk moment van de dag anders uit.

Neem een veerboot naar de eilandjes

In Morbihan kun je de veerboot nemen tussen enkele bewoonde en bebouwde eilandjes. Waar je ook gaat: overal geniet je van een authentieke sfeer. Er hangt ook een vleugje mysterie. Je zult namelijk ontdekken dat de veerboot lang niet alle eilandjes aandoet. Het overgrote gedeelte van de eilandjes is namelijk niet toegankelijk voor publiek. Deze eilandjes zijn privébezit. Van wie en met welk doel is veelal giswerk. Het voegt nog extra sfeer toe aan de reeds toverachtige omgeving.

Autovrij genieten

Vanwege de beperkte toegankelijkheid, ongerepte natuur en beschermde status zul je op de twee hoofdeilanden van Morbihan, Ile aux Moines en Ile d’Arz, geen auto’s tegenkomen. Dit maakt Morbihan zeer geschikt voor natuurliefhebbers. Hier wordt dan ook goed op ingespeeld. Hoewel deze eilandjes klein zijn, klein genoeg om te belopen, zijn er vele prachtige wandelpaden en fietsroutes om de eilanden heen. Ga je zo’n fietstocht ondernemen, trek hier dan absoluut je tijd voor uit. Je zult met regelmaat willen stoppen om de prachtige omgeving beter in je op te nemen. Vergeet dus ook zeker je camera niet.

Morbihan omvat meer dan alleen de twee bovengenoemde eilanden. De rest van dit gebied is wel met de auto toegankelijk en dat is dan ook een absolute aanrader. Hoewel het een vrij klein gebied is, kiezen de meeste mensen voor een verblijf van enkele dagen. Je zult ook wel meerdere dagen nodig hebben omdat je ook met de auto vrij lang onderweg bent om van plek naar plek te komen. Dat is echter absoluut geen straf. Alleen al rondrijden is deze omgeving is fantastisch.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be