Heb je altijd al eens naar Rusland op vakantie willen gaan? Als je jouw reis naar Rusland gaat plannen, zorg er dan zeker voor dat je ook wat dagen door gaat brengen in de stad Moskou. De stad staat in de top 3 van grootste Europese steden samen met Istanbul en Londen, dus er is genoeg te beleven in deze metropool. Met meer dan 10 miljoen inwoners is het niet vreemd dat je hier tijdens je bezoek mensen van allerlei verschillende nationaliteiten treft. Het merendeel van de inwoners bestaat wel uit Russen en je vindt hier een grote diversiteit aan mensen. Dit maakt de stad alleen maar leuker om te bezoeken. Er zijn zeer veel bezienswaardigheden te bezoeken in Moskou, deze fraaie Russische stad.  

Een stad met twee gezichten

Moskou wordt sinds de val van het communisme gezien als het epicentrum van Rusland. De stad heeft als het ware ook twee gezichten. In sommige delen van de stad vind je betoverende paleizen en in andere delen van Moskou kun je kennismaken met de massa bebouwing en andere overblijfselen uit het Sovjet tijdperk. Deze huizen werden destijds gebouwd omdat er een enorm huizentekort was tussen de Twee Wereldoorlogen in. Ook in de jaren ‘60 werden er honderden van deze Sovjetflats uit de grond gestampt. De gebouwen hebben de naam ‘Chroesjtsjovka’s’ gekregen, want ze zijn door Sovjet-leider Nikita Chroesjtjov geplaatst om de snel groeiende bevolking te voorzien van woningen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Als je tijdens je bezoek aan Moskou de prachtige paleizen wil bezoeken, dan moet je bij het Rode plein zijn. Het is de bekendste plek van de stad en heeft ook wel de naam ‘Krasnaja Plosjtsjad’. Aan de westzijde van het plein kun je kennis maken met het Kremlin. Dit is het regeringsgebouw van de Russen en het geografische en historische centrum van Moskou. Dit is een mooi voorbeeld van de kenmerkende architectuur die er in Moskou te vinden is. Enkele voorbeelden van andere prachtige gebouwen die je moet bekijken op het Rode plein zijn de Basiliuskathedraal, het Lenin-mausoleum en het GOEM staats winkelcentrum.

MOskou cultuur

Een hippe stad

Moskou heeft vandaag de dag echt de allure van een wereldstad. De afgelopen decennia openden veel nieuwe galerieën en musea hier hun deuren en kwamen er talloze hippe restaurants en eetgelegenheden bij in het centrum van de toffe stad. In de restaurants kan je kiezen uit de vele typische Russische gerechten tot aan alles uit de wereldkeuken. Ook zijn er vele bars en moderne clubs te vinden voor een heerlijk avond uitgaan in Moskou.

De liefhebbers van theater kunnen onder andere terecht in het Bolsjojtheater en het Gogol Centrum. Wie een mooie tentoonstelling wil bekijken kan zijn geluk niet op in het Poesjkinmuseum. Door de hele stad kun je eilandjes van de hedendaagse cultuur vinden. Moskou is tegenwoordig hip, net als andere grote Europese steden zoals Parijs en Londen. De stad heeft de afgelopen 30 jaar een geweldige verandering ondergaan die vandaag de dag nog steeds aan de gang is. Een bezoekje brengen aan Moskou en zijn prachtige gebouwen is daarom een echte aanrader!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be