Tallinn heeft een rijke geschiedenis achter de rug. Het heeft een tijdje op zichzelf bestaan onder een andere naam, is bezet geweest door een Deense koning en is met harde hand weer terug veroverd door de bevolking zelf. Tijdens de eerste wereldoorlog waren ze wederom bezet geraakt door de Duitsers, om na de eerste wereldoorlog met elkaar in conflict te raken: de communistische tegen nationalistische Esten. De nationalisten wonnen, maar de republiek werd uiteindelijk toch weer vastgeplakt aan de Sovjet-unie. Pas in 1991 is Estland weer onafhankelijk verklaard, waarbij veel geschiedenis en cultuur verloren is gegaan.

Tallinn Museum of Orders of Knighthood

Tallinn museum

Mocht je een groot fan zijn van een tijd dat er daadwerkelijke ridders in de wereld waren: dit museum in Tallinn heeft een rijke collectie aan symboliek van vroegere broederschappen in dat wereldje. Je bent er niet erg lang mee bezig en de entreeprijs is vrij schappelijk. Er is genoeg om naar te kijken en veel om over te lezen, mocht je dus graag je tijd nemen dan kan dat ook. Voor meer informatie, kun je natuurlijk altijd even op hun website kijken (https://tallinnmuseum.com/). Ook voor kinderen is dit zeer interessant, omdat ze op speelse wijze kennis maken met dit stukje van de geschiedenis.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

KGB Prison Cells

Hoewel dit bescheiden museum je niet in een vrolijke stemming de deur uit laat gaan, zet het je wel aan het denken. Wie niet helemaal bekend is met de KGB: dit was de belangrijkste geheime dienst tijdens het tijdperk van de Sovjet-Unie. Iedereen die enigszins iets tegen de Staat in had te brengen, werd gevolgd en terecht gesteld. In het hart van de oude stad van Tallinn, kun je een voormalig KGB hoofdkwartier bezoeken en in het bijzonder de kelders. Tot 1950 deed deze plek dienst als verhoorkamers, voordat een verdachte zijn straf kreeg opgelegd.

Computer Museum

Mochten computers erg je ding zijn, dan heeft Tallinn ook een computermuseum. Het is natuurlijk voor iedereen interessant, bovendien kindvriendelijk en misschien wel even een opluchting na de gevangenis van de KGB. Het gaat om een privé collectie, alleen staat en ligt alles los en niet achter glas. Op die manier kun je de oude apparaten beter bekijken en wellicht vind je je oude computer wel terug. Ergens in het museum is er ook de mogelijkheid om oude videogames op een net zo oude computer te spelen, voor een dubbele dosis nostalgie. Dit is zowel leuk voor kinderen als volwassenen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be