Musée des Beaux-Arts

Musée des Beaux-Arts

Kunstliefhebbers, opgepast. Tijdens jouw citytrip naar Rijsel mag het Musée des Beaux-Arts niet aan jouw to-do lijst ontbreken. Dit museum voor schone kunsten is het tweede belangrijkste museum van Frankrijk, na het Louvre uiteraard. Bewonder hier een vaste verzameling kunstwerken, beeldhouwwerken, maar ook tijdelijke collecties van opkomende jonge kunstenaars.

Adres
Place de la république
59000 Rijsel
Frankrijk
Web
http://www.pba-lille.fr
Musée de l'Hospice comtesse

Musée de l’Hospice comtesse

Dit gebouw bestaat sinds 1237 maar werd door meerdere branden grotendeels vernietigd. Slechts het gelijkvloers en de ziekenzaal bleven gespaard. Ontdek tijdens je city-trip de schilderijen van Vlaamse en Noord-Franse kunstenaars, wandtapijten,…

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
32 Rue de la monnaie
59800 Rijsel
Frankrijk
Web
http://www.musenor.com/Les-Musees/Lille-Musee-de-l-Hospice-Comtesse

LaM

LaM

Het Lille Métropole Museum voor Moderne kunst, Hedendaagse Kunst en Art brut (beeldende kust) bevat meer dan 4500 kunstwerken. Het LaM is het enige museum in Europa waar kunst uit de 20ste en 21ste eeuw in hetzelfde gebouw te vinden zijn. Even wat hedendaagse cultuur tijdens uw citytrip? Bewonder klassiekers van Picasso, Miró, Modigliani en zoveel meer!

Adres
1 Allée du musée
59650 Villeneuve d’Ascq
Frankrijk
Web
http://www.musee-lam.fr
La Piscine

La Piscine

Zoals zijn naam het al doet vermoeden, was dit museum oorspronkelijk het gemeentelijke zwembad. Sinds 2001 ontdek je hier fascinerende schilderijen en prachtige beeldhouwwerken. Dit verbluffende Art Deco-gebouw ligt op een halfuurtje van Lille.

Adres
23 Rue de l’espérance
59100 Roubaix
Frankrijk
Web
http://www.roubaix-lapiscine.com
Musée d'histoire naturelle

Musée d’histoire naturelle

Dit museum, enig in zijn soort in Nord-Pas-de-Calais, bestaat al meer dan 150 jaar. De evolutie van de aarde, het skelet van een walvis of een ander zoogdier? Er wordt een enorme collectie zoölogische geologische objecten tentoongesteld en je vindt er bovendien ook etnografische en industriële voorwerpen. Dit museum is een échte aanrader voor een citytrip naar Rijsel met kids!

Adres
19 Rue de Bruxelles
59000 Rijsel
Frankrijk
Web
http://www.musenor.com/nl/Les-Musees/Lille-Musee-d-Histoire-Naturelle

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be