Als je een bezoek brengt aan een van de mooiste steden van België, Gent, dan zijn er een aantal plaatsen waar je zeker heen moet gaan. Omdat je natuurlijk zo veel mogelijk tijd in de stad door wil brengen en niet constant bezig wil zijn met het uitzoeken van wat je wil zien, zetten we in dit artikel de highlights van Gent op een rij!

Bezoek burcht Gravensteen

Een bezoek aan Gent is niet compleet zonder een bezoek aan de mystieke burcht “Het Gravensteen”. Een bezoek aan deze burcht brengt je helemaal terug naar de late middeleeuwen. Bezoek deze prachtige burcht met zijn imposante muren, geniet van het uitzicht vanaf de Donjon en laat de middeleeuwen weer tot leven komen. Dat de Middeleeuwen meer zijn dan de romantiek van ridders en graven zal je in Gravensteen wel zien. De burcht huisvest een collectie gruwelijke martelwerktuigen. Een bezoekje aan Gravensteen zal je echter de kop niet kosten.

Een normaal ticket kost 10 euro, 65+-ers en jongeren onder de 26 mogen voor 7.50 euro naar binnen en jongeren onder de 19 jaar mogen zelfs gratis naar binnen. Schaf je de Citycard Gent aan? Dan is een bezoek voor jou ook gratis! Burcht het Gravensteen is normaal gesproken geopend van 10 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds. Voor actuele openingstijden en meer informatie klik je hier.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De Sint-Baafskathedraal: bouwwerk met goddelijke schoonheid

Op het Sint-Baafsplein in Gent staat de Sint-Baafskathedraal. Tijdens je bezoek aan Gent moet je deze kathedraal zeker bezoeken. Deze kathedraal is tijdens de 10de eeuw gebouwd als een eenvoudige parochiekerk. De kerk werd gewijd aan Johannes de Doper. In de late Middeleeuwen werd Gent een rijke stad en de aanvankelijk eenvoudige parochiekerk werd omgebouwd tot een machtige kathedraal met opzienbarende schoonheid.

Niet alleen de Sint-Baafskathedraal is pure kunst

De Sint-Baafskathedraal is op zichzelf al pure kunst, maar in de kerk worden ook talloze kunstschatten gehuisvest. In de kathedraal hangen kunstwerken van beroemde meesters, maar het hoogtepunt is wel “De aanbidding van het Lam Gods” van de gebroeders van Eyck. Het altaarstuk is normaal gesproken geopend te zien, maar ’s middags wordt het stuk gesloten. Dan is het ook mogelijk om de achterzijde van het schilderij te bewonderen!

Breng een bezoek aan de Sint-Michielsbrug

Sint Michiels brug

Een bezoek aan de Sint-Michielsbrug is gratis, maar dat maakt het een bezoek niet minder waard! Vanaf de Sint-Michielsbrug krijg je een schitterende blik over de stad Gent. Vanaf de Sint-Michielsbrug heb je een uitzicht op de 3 beroemde torens van Gent. Als je in een romantische bui bent, dan kan je de Sint-Michielsbrug in de avond bezoeken. De karakteristieke gebouwen van Gent zijn dan sfeervol verlicht. Dit maakt deze prachtige plek in Gent nóg sfeervoller.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be