Het is het land dat bekend staat om echte whisky, zonder ‘e’. Het is ook het land van Haggis en paalwerpen. Dit zijn dingen die jouw bezoek aan Schotland leuker zullen maken, maar de grootste attractie is het land zelf, met zijn mooie hooglanden en wereldberoemde steden. Een aantal van de attracties die een bezoek aan Schotland zeker de moeite waard maken, hebben we voor je op een rijtje gezet.

Loch Ness

Of je nu gaat om het mysterieuze monster te ontmoeten dat in dit meer zou leven, of gewoon van het natuurschoon wil genieten, maakt niet uit. Loch Ness moet je gezien hebben. Het is wereldberoemd door de mythe rondom het monster, maar dit zoetwatermeer heeft meer te bieden. Als je bij Fort Augustus op de boot stapt, kan je vanaf het water het meer verkennen. Wist je trouwens dat Loch Ness in volume het grootste zoetwatermeer van Groot-Brittannië is?

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Fort Augustus

We noemden het al even, maar Fort Augustus is niet alleen de opstapplaats voor de boottrip over Loch Ness. Vanuit deze plaats heb je prachtige uitzichten over het meer, maar het dorpje zelf heeft ook veel te bieden. Fort Augustus heeft een rijke geschiedenis. In 1742 werd het fort afgerond, dat de Jacobieten moest tegenhouden en opstanden moest voorkomen. De nederzetting bij het fort groeide door de eeuwen heen verder uit tot wat je nu zal zien. In Fort Augustus kan je veel leren over de Schotse geschiedenis in zowel het Clansman Centre en het Caledonian Canal Heritage Centre.

Stirling

Kom je naar Stirling, ga dan naar het kasteel dat bovenop een vulkaanrots werd gebouwd. Vanaf dit punt kijk je over de hele stad en het omringende landschap. Pas dan zie je hoe prachtig deze stad is. Stirling is niet alleen mooi, het was ook een belangrijke plek in de vorming van Schotland. William Wallace voerde hier zijn Schotse leger aan tijdens hun overwinning op de Engelsen, in de slag om Stirling Bridge. Wil je meer weten over William Wallace? Kom dan tijdens jouw bezoek aan Stirling naar het national Wallace monument.

Eilean Donan kasteel

Dit kasteel, dat op het getijdeneiland met dezelfde naam staat, schijnt het meest gefotografeerde kasteel van Schotland te zijn. Foto’s doen dit kasteel echter geen recht, hoe mooi ze ook zijn. Alleen een bezoek aan Eilean Donan kan je laten zien hoe mooi deze plek en het kasteel dat hier staat zijn. Hoewel het kasteel al stamt uit de 13e eeuw is het in de 20ste eeuw flink gerenoveerd.

Isle of Skye

Isle of Skye

Op het Isle of Skye kan je heerlijk wandelen over de stranden of besneeuwde bergtoppen. Waar je ook voor kiest, dit prachtige eiland wordt gezien als een van de mooiste stukken natuur van Europa. Voor wandelaars en natuurliefhebbers is een bezoek aan het eiland dus een heel goed idee.

Of je nu lekker op een bootje de Schotse meren wil bekijken of stevig wil wandelen, kom een keer naar de Schotse hooglanden.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be