Porto kent vele bijzondere plekken. Eigenlijk zijn het er te veel om op te noemen. Toch moesten we een keuze maken. Dit zijn, volgens de toeristen, de meest bijzondere plekken van Porto.

Serra do Pilar (Vila Nova de Gaia)

Als je gek bent op wijn, moet je echt de plaats Vila Nova de Gaia bezoeken. Dit is namelijk de thuishaven van de wereldberoemde Portwijnen. Deze kustplaats ligt tegenover de stad Porto, aan de andere kant van de oever. Door de kloosterkerk Serra do Pilar te bezoeken, krijg je een compleet uitzicht over de stad Porto en de rivier de Douro.

Nog even terug naar die wijn: er is een publiek geheim over deze kerk. In de kelder liggen namelijk flessen port voor je klaar. Deze mogen geproefd worden. De bekendste port uit deze plaats is toch wel Sandeman, die werd ‘opgericht’ in 1790. Dit keer geen beeld of museumstuk, dus, maar iets waar velen dol op zijn: wijn!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De oudste wijk van Porto

Old Town Porto

Ribeira is de oudste wijk van Porto. Deze wijk ligt aan de Douro. Hier kun je, als je wilt, de hele dag kijken naar de portbootjes die in de haven aanmeren. Vanuit hier gaan ze naar de bezienswaardigheid die we net noemden: Vila Nova de Gaia. Deze oude wijk biedt veel mogelijkheid om mooie foto’s te maken. Er staan namelijk prachtige gevels van de huizen aan de kade.

Het is een typisch Portugese wijk, met smalle straten en steegjes. En voor wie van markten houdt: er wordt hier vaak een lokale markt gehouden. Het lijkt net alsof de tijd heeft stilgestaan!

Torre dos Clérigos

De Torre dos Clérigos is echt gezichtsbepalend voor Porto. De toren is namelijk vanaf bijna iedere plaats in de historische binnenstad te zien. De toren werd in de tweede helft van de achttiende eeuw gebouwd. Wie een mooi uitzicht wil over Porto en de Douro, kan deze toren beklimmen. Je bent wel even bezig, want je moet 225 treden beklimmen.

Naast deze toren vind je meteen een andere bezienswaardigheid, namelijk een prachtig marmeren altaarstuk in rococo. Deze kerk is elke dag geopend. Je kunt deze gratis bezoeken. Als je de kerk wilt beklimmen, moet je daar wel voor betalen.

Casa de Música

Onze noorderburen uit Nederland hebben ook invloed in Porto. De Nederlandse architect Rem Koolhaas heeft namelijk het gebouw Casa de Música ontworpen. Daarom ziet het gebouw er ook zo futuristisch, modern en strak uit. In het gebouw is ook een restaurant gevestigd.

Deze Casa staat tegenover de rotonde ‘Rotunda da Boavista’. Het heeft ruim 100 miljoen euro gekost om te bouwen, maar dan mag het resultaat ook daar zijn. Het is geopend op maandag tot en met zaterdag van 09.30 tot 19.00 uur en op zon- en feestdagen van 09.30 tot 18.00 uur.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be