Napels staat bekend als de stad waar de maffia vandaag de dag nog steeds een grote rol speelt, en op die manier is het vertekende beeld van het nachtleven in Napels ontstaan. Filmmakers en schrijvers gebruiken dit decor maar al te graag om hun maffia-verhalen aan te kleden. Echter is er in Napels juist een gezellig en levendig nachtleven te vinden, met vele leuke barretjes en clubs waar je zeker “una Buona Notte” kunt beleven.

Theater

Voor een niet al te laat maar wel typisch Napolitaans uitje kun je het theater bezoeken, zoals het Teatro San Carlo (anno 1737). Hier is voor de culturele liefhebber vaak een opera of toneelstuk te vinden. Het theater telt ruim 3.000 stoelen en heeft een indrukwekkende uitstraling als je vanaf het podium de zaal in kijkt. In het verleden zijn hier al grote stukken opgevoerd van bijvoorbeeld theatermakers Gaetano Donizetti en Vincenzo Bellini. Het is aan te raden om thuis alvast een kaartje te reserveren voor een eventueel bezoek aan het theater, want ondanks de vele stoelen zijn de voorstelling tegenwoordig nog steeds snel uitverkocht.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Clubs

Napels disco

De stad geniet een rijk aanbod aan clubs, barretjes en restaurants waar de theaterliefhebbers na afloop van het stuk nog even wat kunnen drinken, of natuurlijk voor de jeugd die in het weekend zin heeft in een feestje. De meest bezochte uitgaansgelegenheden vind je rond de Piazza Bellini, en de Piazza San Domenico Maggiore. Deze plekken zijn erg chique maar kennen daardoor ook wat hogere prijskaartjes. Iets betaalbaarder en gemoedelijker is het uitgaan in het historisch centrum van de stad. Het Piazza Santa Maria la Nuova is een mooi en gezellig plein waar tot diep in de nacht een ontspannen en vredige sfeer hangt. Op het plein vind je overal straatmuzikanten die de boel levendig houden, en aan het plein vind je verschillende tentjes en clubs waar je voor de consumptie en het feesten op muziek langs kunt gaan.

Beachclubs

Met de Golf van Napels mogen ook de beachclubs niet onbesproken blijven. Het vaste ritueel voor de strandgangers in de zomer kent eerst het badderen tot etenstijd, waarna men zich opfrist en tafelt tot middernacht, om vervolgens terug te keren richting het strand waar onder het genot van allerlei muzieksoorten wordt gedanst. Italo, een muziekstroming uit de jaren ’80 die in Napels is ontstaan, wordt tijdens de strandfeesten nog veel gedraaid en zorgt voor een vrije en feestelijke sfeer onder de feestgangers.

Van genieten in het theater tot losgaan op het strand, in Napels is voor de nachtelijke ontdekkers genoeg te vinden!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be