Van half september tot en met begin oktober wordt in München het Oktoberfest gehouden en dit is een van de grootste volksfeesten die er op de wereld te vinden is. Waar het natuurlijk bij de feesten om gaat, is bier drinken en daarvoor komen miljoenen mensen elk jaar weer naar de Duitse stad heen. Er zijn in vele andere Duitse steden en andere landen ook wel Oktoberfest feesten te vinden, maar die van München is toch echt de plek waar het orginele feest begonnen is.

Meer dan alleen zitten en bier drinken

Oktoberfest is niet alleen in een tent aan een grote lange tafel zitten en bier drinken. Je kunt er verschillende dingen doen. Zo kun je een rondleiding doen langs verschillende biertenten en brouwerijen. Met al die alcohol is het nooit verkeerd een beetje te bewegen en dan is het handig als je van de ene hal naar de andere hal moet lopen. De bierproeverijen zijn extreem populair, maar ook de kermis en andere activiteiten zijn het waard om een bezoek aan te brengen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Heerlijke traditionele Duitse gerechten

Je kunt bijvoorbeeld bij de verschillende bratwurst kramen heerlijke braadworst of curryworst halen zoals de Duitsers dat kunnen maken. Ook voor uitstekende gebraden kip en lekkere zoute pretzels zijn er verschillende eetgelegenheden. Daarnaast staat op het festivalterrein ook een grote kermis. Hier kun je bijvoorbeeld in de draaimolen, botsauto’s of een gokje wagen bij de traditionele grijpkasten. Voordat het Oktoberfest in München van start gaat, is er eerst nog een parade om de sfeer er alvast goed in te brengen.

De klassieke klederdracht hoort erbij

Als je van plan bent naar het Oktoberfest in München te gaan, mag de klassieke dirndl of lederhose natuurlijk niet ontbreken. Je mag natuurlijk ook in gewone kleding, maar bijna iedereen is er in de traditionele kledij te vinden. Mocht je meerdere dagen willen besteden in München tijdens het Oktoberfest, dan is het verstandig om een jaar van tevoren alvast te beginnen met zoeken naar een accommodatie. De hotels zijn vaak wel twee keer zo duur, maar als je op tijd bent kun je misschien een leuk aanbod vinden.

Naar München met het vliegtuig of de trein

Qua vervoer naar München toe zou je kunnen vliegen, maar ook met de trein is een zeer goede optie. Na zo’n weekend bier drinken wil denk ik niemand meer terug naar huis rijden. Daarom is het leuker voor iedereen een andere optie te kiezen. Ook hiervoor moet je al vroeg beginnen met kijken naar goedkopere tickets. Als je dan in München bent, kun je kiezen om met het openbaar vervoer te gaan. Als je meerdere dagen in München blijft, kun je ook een CityTourCard nemen waarmee je goedkoop meerdere dagen onbeperkt kunt reizen door München. 

Er wordt vooral traditionele Duitse muziek gedraaid

Tijdens het Oktoberfest in München zijn er heel veel verschillende tenten waar bier wordt geschonken, let wel alleen het zogeheten Münchener bier. Elke brouwerij uit München heeft haar eigen tent, waar je de beste pullen bier kunt genieten die München te bieden heeft. Daarnaast heeft elke tent een eigen podium waar vaak (live) traditionele Duitse muziek gespeeld wordt. Al zijn er ook tentjes te vinden met andere muziek, maar daar moet je dan wel even goed naar op zoek. Ben je bierliefhebber dan is het Oktoberfest in München echt iets waar je minimaal één keer geweest moet zijn.

Gratis toegang voor een zeer gezellig feest

Het volksfeest brengt bier, cultuur en eten samen en de lange iconische tafels waar je aan kunt zitten, ontbreken natuurlijk niet in het beeld. Het is een zeer gezellig feest waar je de echte Duitse gemütlichkeit kunt meemaken. De toegang is gratis en dit geldt voor alle tenten. Je kunt wel een tour boeken waarbij je steeds een tafel gereserveerd hebt en onbeperkt bier voor een vaste prijs kunt krijgen die je vooraf betaald hebt. Dit kan een zeer goede uitkomst zijn als je liever niet te veel geld op zak wilt hebben.

Boek je reis in één keer bij een touroperator

Er zijn verschillende operators waar je een heel arrangement kunt boeken voor het Oktoberfest in München. Zo is alles voor je geregeld en hoef je je nergens druk om te maken. Ze regelen het vervoer, de overnachting en bijvoorbeeld de tour langs de tenten. Ze kunnen alles naar wens maken. Het is dus echt een aanrader even rond te neuzen ook qua prijs waar je zo’n reisje het beste kunt boeken.

Ook interessant om te lezen

Citytrips Europa
Citytrip Berlijn
Citytrip Keulen

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be